Zo houd je je aandacht op de mat: 4 yoga relax tips

Wanneer je de yogamat op stapt is het niet altijd makkelijk je onmiddellijk te ontspannen. Je werkdag en wat er nog op je to-do-list staat, kan je les flink beïnvloeden. Als je met je aandacht meer bij je checklists bent dan op de mat, voelen de oefeningen moeilijker en zwaarder. Deze tips kunnen je helpen relaxen en de takenlijstjes en verwachtingen even los te laten.

1. Ademhaling

Yoga is all about ademhaling. Dus wanneer je merkt dat je begint af te dwalen en de instructies van de instructeur niet meer kunt volgen, breng dan al je aandacht naar je ademhaling. Het verlengen van je in- en uitademing helpt je direct ontspannen. Hierdoor kun je je beter concentreren op de les. Vind je een bepaalde oefening moeilijk? Ook dan helpt de focus op je ademhaling. Just breathe!

2. Het gaat om jou
De yogales is waarschijnlijk het eerste moment van de dag dat helemaal draait om jouw gezondheid en happiness. Alle e-mails, takenlijstjes en verplichtingen liggen er na de les ook nog. Profiteer dus van dit moment en dat het even helemaal om jou gaat! Het is jouw les en wanneer je met je aandacht bij jezelf en de yoga bent, kun je daarna alle andere dingen weer voortvarend en verfrist oppakken.


3. Child pose
Lukt het allemaal even niet? Geeft niks! Ga dan in de child pose (balasana) liggen met je knieën en hoofd op de mat. Houd je armen naar achter, duw je heupen naar beneden en adem diep in en uit. Jezelf deze kans geven te ontspannen betekent niet dat je opgeeft, maar dat je reset om weer met de juiste focus en ontspanning aan de volgende pose te beginnen. Yoga is geen wedstrijd, take it easy!

4. Lief voor jezelf
Elke dag zit vol nieuwe uitdagingen en verwachtingen. Niet elke dag kun je aan alle verwachtingen voldoen en dat hoeft ook niet. Dus wees niet te hard voor jezelf: de ene les zal beter gaan dan de andere en dat is oké. Is deze les moeizaam? Je bent naar de les gegaan en doet je best. Daar mag je trots op zijn!

Meer yoga inspiratie:
Start je dag met een zonnegroet
5 yoga poses voor hardlopers
10 redenen om yoga te doen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.