Kies eens voor een korte workout

Langer is niet altijd beter. Soms is het juist goed om te kiezen voor een korte training. Niet voldoende tijd voor een lange training? Geen puf om een duurtraining af te werken? Tussendoor ‘even’ wat doen? Genoeg redenen om te kiezen voor een korte workout!

Het bespaart tijd
Gebrek aan tijd is een van de meest voorkomende redenen voor het inkorten van een trainingssessie. Je leidt een druk leven, werkt hard en hebt nog allerlei andere verplichtingen en leuke activiteiten in je agenda. Een zweetsessie van 15 of 20 minuten kan iedereen wel inpassen. Ietsje eerder op, tussen de bedrijven door, of juist voordat je naar bed gaat.

Het is laagdrempeliger
De gedachte aan naar de sportschool fietsen, een uur of langer trainen, een uitgebreide douche en de reis weer terug kan alleen al vermoeiend klinken. Maar een snel rondje door de wijk, een korte HIIT training of een workout met de Nike Training app zijn een stuk beter te overzien. Want zeg nou zelf: het geeft een goed gevoel om een training van je to-do-list af te kunnen vinken.

Variatie
 is key
Korte workouts zijn perfect om iets nieuws uit te proberen! Wanneer je regelmatig traint is juist variatie goed voor je spieren, zodat je ze niet te veel eenzijdig belast. Meer variatie betekent minder kans op blessures, maar ook dat je andere spiergroepen traint. Bovendien houdt variatie het leuk en afwisselend. Win-win!

Het werkt
Heb je maar een paar minuten? Make them count! Met een korte sportsessie op hoge intensiteit zorg je ervoor dat elke minuut telt. Door de hoge intensiteit is de workout effectief. En dat is waar het om gaat, nietwaar? Je kunt kiezen voor een flink tempo, circuit vorm met weinig rust, hellingen of trappen opzoeken ofwel juist wat zwaardere gewichten gebruiken. Er zijn manieren genoeg om die minuten te laten tellen!

Het is goed voor gezondheid

Onderzoek wijst uit dat een regelmatige workout van 15 minuten een positief effect heeft op je levensduur. Maar wat dacht je van endorfine? Ook met een korte workout profiteer je van dit happy hormoon.

Wat is jouw favoriete korte workout?

medicinball dumbell

Bron: fitsugar.com / lfitness.net

Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.