Kinderyoga

In deze tijd van steeds meer prikkels en drukte is even kunnen ontspannen erg fijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen. Yoga met je kind is dan een mooie manier om samen zo’n moment van rust te creëren. Niet alleen heb je dan quality time met je kind, maar je leert ze ook al vroeg hoe ze kunnen ontspannen.

Als kinderyoga docent bij Club Yoga zie ik kinderen genieten van de aandacht van hun vader of moeder. Samen gaan we op avontuur. In iedere les staat een thema of sprookje centraal. Zo gaan we bijvoorbeeld op reis naar de jungle, luisteren naar de geluiden van de zee op het strand of zoeken de kabouters in het kabouterbos. In de les zitten spelenderwijs allerhande yogahoudingen verweven. Zo wordt bijvoorbeeld de cat cow pose een boze en vervolgens weer blije kat. Maken we met zijn allen een tunnel door in downward facing dog naast elkaar te gaan staan. Ook zit er altijd mindfulness, een massage en een ademhalingsoefening in de les.

Natuurlijk kun je ook thuis met je kind yoga doen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan zijn de volgende boeken leuk om ideeën op te doen:

IMG_0981

IMG_1001

Lees ook:
5 voordelen van sporten met je kinderen
Gezond eten met je gezin: tips & trucs
Sporten tijdens je zwangerschap
Zwanger en buikspieren trainen, hoe zit dat nou precies?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Foto’s: Club Yoga

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.