Kokos-currysoep

Warm buiten? Zet iets pittigs op tafel. Door pittig eten versnelt je bloedcirculatie en ga je meer zweten. Hierdoor koelt je lichaam af en bovendien leidt de hitte in je mond je af van de hitte om je heen. Niet voor niets dat mensen in warmere delen van de wereld pittiger en kruidiger eten dan hier. Deze heerlijke kokos-currysoep is dan ook een fijne zomerse maaltijd. Door de curry lekker pittig en de kokos geeft een tropische smaak. Supersimpel om te maken en zo klaar.

Hak de ui, knoflook en gember fijn en snijd de champignons in plakjes en de boontjes in kleine stukjes. Fruit de ui, knoflook en gember in een beetje olijfolie en voeg de champignons en boontjes toe. Bak het geheel zo’n 2 tot 3 minuutjes aan. Doe de rode currypasta erbij en blus af met de kokosmelk en het water. Voeg het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Door de currypasta is de soep al vrij pittig van smaak, maar voor wat extra pit en smaak kun je nog een snuf peper en zout toevoegen. Verdeel de kokos-currysoep over de kommen en garneer met de koriander. Aan tafel!

Shopping list (voor ca 4 porties)
200 gram sperziebonen
200 gram champignons
1 ui
3 cm verse gember
verse koriander
1 teen knoflook
2 el rode curry pasta
1 biologisch groentebouillonblokje
400 ml kokosmelk
600 ml water
olijfolie
peper en zout


kokos-currysoepMeer zomerse gerechten:
Pastasalades voor bij de BBQ
Groene salade met feta en munt
Doperwtensoep met munt
Salade met witlof, bietjes, sinaasappel en avocado
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *