Wat zijn de laatste sport trends?

Aan het begin van elk jaar kijken wij altijd naar de sport trends van het jaar dat voor ons ligt. Maar ook tussendoor houden we alles in de gaten. We lezen, doen en ervaren zelf. Want we willen helemaal bijblijven op sportgebied. En vervolgens delen wij dat dan weer graag. Dus delen we de laatste sport trends met je. Voor welke loop jij warm?

Nieuwe dingen proberen: één membership voor verschillende sporten en locaties
Als we sommige bronnen moeten geloven gaan we dit jaar nog massaal nieuwe dingen proberen. Nieuwe sporten, verschillende sporten en variatie in workouts is iets dat steeds belangrijker wordt voor mensen. Buiten je eigen hokjes gaan dus als het gaat om sport. We zien dat zelf ook zeker terug in de ontwikkelingen. Mensen willen zich vaak niet meer vastleggen aan één sport, club of vereniging, maar ze willen mixen, flexibel inplannen en diverse dingen ondernemen waar ze op dat moment zin in hebben. Slimme organisaties spelen in op deze trend en bieden bijvoorbeeld een sportabonnement waarbij je bij allerlei verschillende sportlocaties in je eigen stad kunt sporten. Zo is er bijvoorbeeld OneFit, waarbij je tal van sporten kunt kiezen en onbeperkt toegang hebt tot honderden gym’s en studio’s. CrossFit, Yoga, zwemmen, boksen, pilates en ga zo maar even door. Er is altijd wel wat te vinden en wat te doen. De keuze is reuze!

Mix lessen 
In de States zien we elk jaar nieuwe dingen en nieuwe sporten ontstaan en nu is er een ontwikkeling gaande waarbij verschillende sporten en stijlen gemixt worden in één les om zo bijvoorbeeld kracht en cardio te combineren. Nu is het combineren van kracht en cardio allesbehalve nieuw, maar sportaanbieders blijven wel steeds op zoek naar nieuwe manieren om dit te doen. In dit ‘hybride format’ worden bijvoorbeeld Bootcamp en CrossFit elementen de gym ingebracht om te combineren met bewegen op machines en wordt de spinningles uitgebreid met yoga elementen voor een mooie mix van cardio, kracht en flexibiliteit. Of wat dacht je van een mixles met pilates, dans en yoga? We zijn benieuwd wat er nog allemaal in de mix gaat!

Dance Cardio
Hoewel in Nederland de Dance Cardio lessen en concepten misschien niet door het dak gaan qua populariteit, zien we in Amerika wel degelijk een groei aan nieuwe workouts en aanbieders ontstaan. Meestal geeft dat aan dat het later ook overwaait hierheen. De fun staat volledig voorop bij dit soort workouts, dansen én bewegen én aan je conditie werken tegelijkertijd, klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Voor een beetje inspo kun je dit filmpje kijken dat vorig jaar in Amerika mateloos populair was. Onze dans-coördinatie is niet om over naar huis te schrijven, maar als jouw ritmegevoel je niet in de steek laat dan is het vast eens leuk om te proberen! ;-)

Functional fitness
Niet meer weg te denken uit het fitness aanbod is functional fitness. Naast CrossFit dat wereldwijd enorm blijft groeien – het is een van de snelst groeiende sporten in Amerika volgens Forbes en groeit ook elders ter wereld in rap tempo door – worden ook steeds meer andere soorten lessen aangeboden dat gestoeld is op het idee van functional fitness. Met de oefeningen uit dit principe train je jouw spieren zo goed en veilig mogelijk om je voor te bereiden op dagelijkse taken en bewegingen, thuis op je werk of elders in het dagelijks leven. Dus behalve CrossFit WODs kun je ook steeds vaker terecht in gyms of sportscholen waar ze trainingen aanbieden die vanuit functional fitness worden aangeboden. Maak je klaar onder andere klaar voor squats, presses en allerlei til-, duw- en trekbewegingen op hoge intensiteit. Training for life! Mooi toch?

Live stream lessen
We zien al langer dat streaming via schermen op het programma komt in huizen, gyms en studio’s. Echt live staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar wordt toch ook al her en der toegepast, bijvoorbeeld bij events waar mensen all over the world mee kunnen doen op hetzelfde moment. Merken als Peloton Cycle hebben dit concept overigens uitermate goed begrepen. Veel studio’s streamen dus nog niet echt live, maar dat gaat er zeker aan komen. In het comfort van je eigen huiskamer een les van Jillian Michaels? No problem! Ballet aan huis met Ballet New York? Is geregeld! Home yoga stream en een les van wereldberoemde docenten? Tuurlijk! Dit jaar zal het steeds meer live worden – same time, different places – en ook Virtual Reality zal steeds meer onderdeel gaan worden van nieuwe concepten. Waarom zou je Netflix streamen als je ook een HIIT workout kunt streamen? ;-)

Slechts een paar ontwikkelingen uit de boeiende sportwereld! Wat ga jij nog ontdekken dit jaar?

Beeld header: Vivienne Magalie Photography

Lees ook:
5 yogaposes voor bureauzitters
Zwemmen saai? Zo maak je jouw zwemtraining leuker!
10 tekenen dat je een hardloper bent
Hoe werk je toe naar een belangrijk sportdoel?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

 

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.