5 leuke ladies runs in 2015

Met sporten is het fijn om een doel te hebben. Die ontlading wanneer je de finishlijn hebt gehaald bij een mooie uitdaging is onbetaalbaar. En is het niet nóg leuker om de uitdaging samen met vriendinnen aan te gaan? Bijvoorbeeld samen gaan voor een 5 of 10 km race. Of samen een uitdagend parcours afleggen? En waar kan dat nou beter dan op een evenement voor ‘ladies only’? Want who run the world? Girls!

Nike Ladies Night Run, Amsterdam
De Nike Ladies Night Run is een prachtige tocht door hartje Amsterdam. Zo start en eindigt de Run bij het Olympisch Stadion en ga je door het vondelpark, over de prinsengracht en langs het rijksmuseum. En dat alles by night! Bereid je dus voor op mooie verlichte grachten en gezellige drukte op het museumplein. En dat alles samen met duizenden ladies in hetzelfde shirtje. We own the night!

Nike Ladies Night Run
Locatie: Olympische Stadion
Datum: 16 mei 2015
Afstand: 10 km
Kosten: €30

Ladies Run Groningen
De Ladies Run in Groningen is een Run voor jong en oud. Voor de kortste afstand moet je minimaal 6 jaar oud zijn, dus je kunt ook samen met je dochter(s) deelnemen! De start en finish zijn op de Grote Markt in Groningen. De Markt wordt volledig omgebouwd tot Pink Plaza met DJ, masseurs en verschillende stands. Het evenement is dan ook één groot feest! De Ladies Run Groningen werkt samen met Pink Ribbon; je kan bijvoorbeeld bij je inschrijving doneren aan Pink Ribbon of een speciale actie starten om geld op te halen.
De Ladies Run vindt ook plaats in Rotterdam en Utrecht. Ook bij deze Runs is Pink Ribbon als goed doel verbonden.

Ladies Run Groningen
Locatie: Grote Markt
Datum: 7 juni 2015
Afstand: 2,5, 5, 7,5 of 10 km
Kosten €12 (2,5km), €16 (5km), €17 (7,5km), €18 (10km)
Ladies Run Rotterdam
Ladies Run Utrecht

Leiden Ladies Run
Dit jaar vindt de vijfde Leiden Ladies Run plaats op vrijdag 4 september. De Run is elk jaar aan een goed doel gekoppeld. Dit jaar is het goede doel het Willem-Alexander kinderziekenhuis Leids Universitair Medisch Centrum. Je kunt kiezen voor 5km of voor 10km waarbij je twee keer de 5km ronde loopt. Bij de finish krijgt iedere loopster een mooie medaille. Schrijf je snel in, want de eerste 500 inschrijvers krijgen ook nog een goodie bag!

Leiden Ladies Run
Locatie: Stevenshof
Datum: 4 september 2015
Afstand: 5 of 10 km
Kosten: €8

Twentse Vrouwenloop
De Twentse Vrouwenloop is veel meer dan alleen een hardloop wedstrijd; het is een gezellige dag voor moeders, dochters, vriendinnen en collega’s. Voordat de afstanden van start gaan is er een gezamenlijke warming-up. Ook is er een LifestyleDorp ingericht met verschillende stands. Je kunt je daar de hele dag vermaken met onder andere hapjes, drankjes, sportkleding, cosmetica en sieraden.
Als je liever met vriendinnen wilt kletsen, maar toch in beweging wilt zijn, kun je ook kiezen voor de wandeltocht van 6 kilometer. Voor moeders en dochters is er de speciale moeder-dochterloop voor alle leeftijden. Dit is een afstand van 800 meter waar je samen met je dochter over de finish kan komen of juist kan strijden om wie het snelste is.

Twentse Vrouwenloop
Locatie: Universiteitsterrein Enschede
Datum: 6 september 2015
Afstand: 5 of 10 km
Kosten: €12

StrongSisterRun, Hellendoorn
Heb je genoeg gehad van alle platte wegen in Nederland en ben je klaar voor meer uitdaging? Misschien is de StrongSisterRun wat voor jou. Dit is namelijk de eerst girls-only obstacle run in Nederland. Het zeven kilometer lange parcours gaat door bossen, weilanden, rivieren en modderpoelen. Daarnaast sta je onderweg oog-in-oog met achttien obstakels die je moet overwinnen. Deze uitdagende obstakels gaan van een tien meter hoge ‘Sky Fall’ glijbaan tot een Fabulous Foam schuimbad. Ben je al enthousiast? Het is leuk om samen met een groepje vriendinnen deel te nemen en elkaar te helpen bij de obstakels en samen trots de finishlijn over te rennen.

StrongSister Run
Locatie: Festivalterrein aan de Voordam
Datum: 5 september 2015
Afstand: 7 km
Kosten: €42,50

Wordt één van deze ladies runs jouw volgende doel?

we own the nigth
Foto: joycebongers.nl

Lees ook:
De magie van girls only events
Campagne om vrouwen aan het sporten te krijgen
Sneller hardlopen? 5 verrassende tips
5 headphones om mee hard te lopen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.