Lekker op je cracker: Erwten mole

Mole. Hét woord voor een Mexicaanse dipsaus. Er zijn behoorlijk wat uiteenlopende mole’s (guacamole is de bekendste). Maar er is één ding wat ze allemaal verbindt: ze bestaan uit weinig ingrediënten en zijn dus simpel te maken. Perfect.

Het leuke aan een mole is dat je er gemakkelijk je eigen draai aan kunt geven. Experimenteer eens met een paar van de Mexicaanse basisingrediënten en bekijk wat je ermee kunt doen in combinatie met andere groenten of kruiden. Aangezien de mole vaak nogal dik van structuur is kun je hem ook gemakkelijk gebruiken als een spread voor op je cracker of geroosterde boterham. Ideaal!

In dit geval gaan we voor een lekker frisse velderwten mole. Gemaakt van avocado, jonge velderwten, magere yoghurt, tabasco, gedroogde dragon en limoensap. De erwten, dragon en limoen zorgen voor een frisse smaak. De tabasco geeft het een beetje extra pit. Heerlijk op een rijstcracker én low calorie. Wat wil je nog meer.

Mexicaans freewheelen doe je als volgt
Leg een hand vol jonge diepvries velderwten in een bakje met en laagje water. Verwarm dit een minuut of 2 in de magnetron, lek ze uit en prak het samen met de inhoud van de avocado tot een zoveel mogelijk egaal geheel. Voeg een flinke scheut magere yoghurt toe. Pers het schijfje limoen fijn en meng de sap in het geheel. Strooi de dragon er ruim overheen en voeg naar smaak de tabasco toe. Et voilà. Je erwten mole is klaar om van genoten te worden.

Het boodschappenlijstje
1 rijpe avocado
Een handje vol jonge velderwten (uit de diepvries)
Een scheut magere yoghurt
Gedroogde dragon
Het sap van een schijfje limoen
Tabasco

The following two tabs change content below.
Besloot dat Mike één punt nul ongezond was | goed eten is het halve werk | lekker eten het hele | man én gezonde eter | dat ben ik | meestal | instagram.com/miketweepuntnul

Laatste berichten van Michael van Os (toon alles)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *