Liefde is… Samen sporten

Samen sporten is een van de beste manieren om gemotiveerd te blijven. Het is gezellig, je wordt op moeilijke momenten aangemoedigd en je wordt uitgedaagd, want je wilt natuurlijk niet achter blijven bij je partner. Ook kan het veiliger zijn om met zijn tweeën te trainen. Maar het is vooral quality time voor jullie samen.

Goed voor je gezondheid en seksleven
Onderzoek toont aan dat stellen die samen sporten met maar liefst 90 procent meer toewijding trainen dan wanneer zij apart trainen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat samen sporten niet alleen een positief effect heeft op je gezondheid, maar ook op je seksleven. Wij zeggen: win-win!

Leuk om samen te doen
Sporten als fietsen, skaten, hardlopen, zwemmen en tennissen kun je heel goed samen doen. Maar je kunt natuurlijk ook gezellig samen naar de yogastudio, sportschool of crossfitbox. Vooral bij krachttraining is het fijn om als duo te trainen omdat je dan een spotter (iemand die je helpt de oefening correct uit te voeren) hebt.

Wat als de één sneller is?
Soms lijkt het niet altijd even handig om samen te trainen. Wat doe je bijvoorbeeld als je lief of jij veel sneller loopt? Loop dan de eerste 10 of 15 minuten samen en ga daarna allebei in je eigen tempo verder. Of spreek een punt en tijdstip af voor na jullie training en doe samen je cooling down. Samen stretchen is niet alleen gezellig, maar je kunt elkaar ook helpen om dieper in een houding te komen.

Ga je op Valentijnsdag samen sporten met je lief? Verras hem of haar na jullie workout met een heerlijk ontbijtje.

Train jij samen met je lief of toch liever alleen?

Glow2NYC77

Meer lezen:
Zo krijg jij jezelf van de bank af
Waarom je van sporten gelukkig wordt
Waarom gelukkig zijn goed is voor je gezondheid
Wetenschappelijk bewezen: 5 gelukstips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , ,

4 Comments

  • Ik vind het wel leuk om samen met mijn vriendin te trainen, alleen dat komt niet vaak voor. Ze volleybalt 5x in de week en daar doe ze ook al krachttraining. Normaal gesproken train ik dus alleen. Alleen in de zomervakantie gaan we wat vaker samen :)

  • Nu train ik even niet (op de zwanger work out met andere zwangere dames na dan, bijna 34wkn zwanger), maar mijn man en ik hebben ook tot vorige zomer samen aan hardlopen gedaan. Met zijn tweeën of samen in de hardloopgroep. Vind ik veel leuker dan alleen trainen en je motiveert elkaar ook beter dan alleen trainen.

  • Wat leuk! Wij ervaren dat ook zo. En jullie kunnen dus straks met z’n 3-en trainen… Baby in de wagen en lekker lopen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.