Markthal Rotterdam

Niemand minder dan Koningin Máxima opende op 1 oktober de Markthal in Rotterdam. Nederland is hiermee een primeur, een icoon en een échte hotspot rijker!

Hou je van eten en koken, dan ben je in de nieuwe Markthal helemaal op je plek. Groenten van lokale telers, bijzondere kruiden, verse vis en biologisch vlees; alles wat je nodig hebt om goed en eerlijk te kunnen koken is verkrijgbaar in de indrukwekkende hal. Met 100 stands, food shops en een kookschool ontbreekt het aan werkelijk niets. Je kunt er wonen, shoppen, eten, drinken en koken; een boodschap doen wordt een belevenis.

Markthal Rotterdam

Diverse culturen zijn vertegenwoordigd en van veganist tot omnivoor, iedereen kan er terecht voor dagverse producten of een hap on the go. Bij de stand van Arq haal je een vega maaltijd af en bij Uit Je Eigen Stad koop je zelf geteelde groenten. Bio vlees haal je bij De Groene Weg of de bekende traiteur Treuren en er is zoveel keuze in spelt- zuurdesem-, pompoen- of ander brood dat je bijna niet meer weet wat je moet kiezen. De boeren, tuinders en vissers van Goeree Overflakkee staan er met producten die rechtstreeks van het land of uit het water komen en je koopt er échte Rotterdamse kaas. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Uit Je Eigen Stad in Markthal Rotterdam

Op de eerste verdieping in het centrum van de hal vind je De Wereld van de Smaak, een kookschool waar alles draait om ruiken, proeven, koken en leren over biologisch en gezond eten. Daar gaan we dus ook gauw eens een bezoekje brengen!

De Wereld van Smaak in Markthal Rotterdam

Natuurlijk is niet alles gezond en puur natuur wat je in de Markthal vindt. Je kunt er ook gebak, snoep, ijs en patat kopen. Het indrukwekkende kunstwerk in de boogvormige hal, van levensgrote afbeeldingen van de verse producten die in de Markthal verkocht worden, laten je met open mond naar boven staren. De markthal is on-Nederlands indrukwekkend!

Ben jij al in de Markthal geweest?

Binnenrotte
Maandag – donderdag & zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 21.00 uur
Zondag: 12.00 – 18.00 uur
www.markthal.nl

Notenkraam in Markthal Rotterdam

Brood in Markthal Rotterdam

Arq in Markthal Rotterdam

Vlees in Markthal Rotterdam

Patissier in Markthal Rotterdam

 

Tags from the story
, , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.