Mediterrane wortelsalade

De ananas in deze wortelsalade zorgt voor een frisse smaak en de Ras el Hanout dressing geeft een verrassende spicy twist. De salade heb je zo op tafel staan en is bovendien supergezond. Wortel bevat caroteen wat heel goed is voor je huid. En op zomerse dagen kan je huid wel wat extra voedingstoffen en bescherming gebruiken! Deze Mediterrane wortelsalade is dan ook heerlijk als maaltijdsalade op een zonnige dag of als bijgerecht bij gegrilde kip of een lekker visje.

Maak de wortels schoon en snijd ze met een juliennesnijder in mooie dunne reepjes of rasp ze met een rasp fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de ananas in stukjes en de feta in blokjes. Hak een paar takjes bladpeterselie fijn. Meng de wortel met de kikkererwten, ananas, rozijnen en peterselie in een grote kom. Mix voor de dressing de Ras el Hanout kruiden met water, olijfolie en sesamolie. Roer de dressing door de salade en maak af met de feta. Enjoy!

Shoppinglist (als maaltijdsalade voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen)
1 bos wortelen
1 potje kikkererwten (ca 200 gr)
200 gr verse ananas, in stukjes
2 handjes rozijnen
60 gr feta
bladpeterselie

Voor de dressing:
1 tl Ras el Hanout kruiden
2 el olijfolie extra vierge
2 el sesamolie
2 el water

wortelsalade
Meer fijne salade recepten:
Salade van parelgort met gegrilde groenten
Salade met bietjes, witlof, sinaasappel en avocado
Power quinoa salade
Frisse komkommersalade
Salade met grapefruit en geitenkaas

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *