Meedoen aan funruns: welke past bij jou?

Hardlopen is booming en dus schieten de georganiseerde runs als paddestoelen uit de grond. Naast de ‘reguliere’ parcours zijn funruns, zoals obstacle runs en urban trails, ook enorm populair. Leuk en avontuurlijk rennen: het buitenseizoen is net van start dus perfect om eens een funrun uit te proberen. Benieuwd welke het beste bij jou past? Check een paar hieronder: voor de meeste kun je je nog inschrijven!

Dwars door de stad
Rennen is misschien wel de leukste manier om een stad (of jouw eigen stad) te verkennen, zeker als de route door voor jou bekende gebouwen gaat! Een leuke optie is de Urban Trail Series, die van Rotterdam tot Zwolle (en heel wat steden daartussenin) een leuke route uitstippelt en je langs en door de bekendste stadsiconen leidt. Smaak te pakken maar liever stads rennen met een thema? In Utrecht kun je een culturele loop doen op een cultuurhistorische route. Of, voor een industrieel gevoel tijdens je run, kun je eens denken aan de Harbour Run door de haven van Rotterdam.

Klimmen en klauteren door de modder
Iedereen die ‘survivallen’ als haar tweede natuur beschouwt heeft ongetwijfeld al eens meegedaan aan een van de bekende obstacle mud runs. Vaak georganiseerd op een (leger)terrein en vol met hindernissen waar je je spierballen kunt tonen. Deze modder-runs zijn enorm populair: van de wat laagdrempeliger mud fun runs tot de behoorlijk zware Strong Man of Strong Viking Run en de Schotse Highland Games, om je een ware ‘Clan Man’ te wanen (voor de serieuzere obstakel-runners). Maar ook ’s werelds grootste obstacle run, de Reebok Spartan Race, komt dit jaar voor het eerst naar nederland, aroo!

Achtervolgd door zombies
Ja, je leest het goed. In navolging van de populariteit van series als The Walking Dead en diverse games waarin je door zombies wordt achtervolgd, zijn er inmiddels ook heuse real-life zombie runs. Groot in de VS, maar ook in Nederland kun je je laten meeslepen door spanning en horror tijdens het rennen. Onlangs is er weer een georganiseerd in Groningen, en je kunt met Running Dead een zombie run zelfs combineren met een obstacle run! Wel voor de liefhebbers…

Doe jij wel eens mee aan funruns? Heb jij nog tips voor (te) gekke runs? Laat jouw reactie achter in de comments!

Lees ook:
Wat zijn de laatste sport trends?
5 yogaposes voor bureauzitters
Zwemmen saai? Zo maak je jouw zwemtraining leuker!
10 tekenen dat je een hardloper bent
Hoe werk je toe naar een belangrijk sportdoel?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.