Met een camper door Schotland

Terwijl jij dit leest ben ik onderweg naar Schotland. Voor de eerste keer ga ik met een camper reizen! En daar kijk ik enorm naar uit. Samen met de man ga ik ruim 2 weken in een camper op roadtrip door Schotland en dat lijkt me nou zo’n typisch gevoel van: vrijheid! Ik kan me nu al verheugen op de eindeloze tochten samen in de auto, de uitzichten langs de Schotse kust en het gevoel van niets moeten. Misschien zit ik ernaast, maar in mijn hoofd heb ik een aantal geneugten verbonden aan het reizen op deze manier. Dit zijn mijn redenen om met een camper door Schotland te gaan!

Je bent totaal onafhankelijk
In Schotland mag je wildkamperen, jeej! Dat betekent dat je dus niet perse naar een camping moet, maar ook de camper op een mooie plek ergens mag parkeren waar je de nacht doorbrengt. Slapen op unieke plekken: wie wil dat nu niet? Ik zie mezelf al ’s morgens met een kop koffie buiten zitten terwijl ik geniet van het prachtige uitzicht op de plek waar we de camper neergezet hebben. Geen gestress of je wel een onderkomen kunt vinden, je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt een route voorbereiden, maar er ook vanaf wijken. Die onafhankelijkheid lijkt me fijn!

Je hebt ‘belangrijke’ dingen bij de hand
Ik ben dol op leuke hotelletjes. Jawel, die luxe vind ik ook heerlijk. Maar dat wat ik soms toch mis zijn de kleine dingen in het leven die je in een camper wél bij de hand kunt hebben. Mijn bakkie koffie met straight-outta-bed kapsel, mijn eigen kruidentheetjes of een dampende kom havermout in mijn pj’s.

Je bent snel geïnstalleerd
Wanneer je wel op een camping verblijft ben je supersnel klaar. Geen gehannes met tenten, niks opzetten… Nee, je parkeert de camper, plugt wat dingen in en bent good to stay! Oh ja, en je bed staat ook al klaar! ;-)

Het is roadtrippen to the max
Ik HOU van roadtrippen. Sommige mensen hebben een hekel aan reizen met de auto (of in dit geval camper!), maar ik vind het heerlijk om samen met m’n love uren door mooie landschappen te rijden. Het geeft een soort van rust en ik vind het echt quality time. Goede gesprekken, fijne muziekjes en heerlijk genieten van de road!

Je kunt overal komen
In Schotland schijn je overal met de camper te kunnen komen. In tegenstelling tot IJsland wat ons oorspronkelijke plan was (maar nog niet van de wishlist verdwenen!). Ook de single tracks zijn begaanbaar en op allerlei mooie plekken kun je komen. Ik verheug me erop!

Je bent volledig vrij
Plan, of geen plan. Route, of geen route. Boeking, of geen boeking. Het maakt eigenlijk allemaal niet uit. Ik hoef nergens over na te denken en alleen maar te gaan waar de weg, onze zin of de camper ons brengt!

Ik heb nog niet echt een plan (let it gooooo ;-)) maar er zijn wel wat dingen die ik ergens deze vakantie wil gaan doen in Schotland:

  • Hiken
  • Genieten van de natuur
  • Hardlopen
  • Zwemmen in een van de meren
  • De Highland Games bezoeken
  • Walvissen spotten
  • Een Schots eiland aandoen

Hier zal het ongetwijfeld even wat rustiger zijn, want vakantie betekent ook lekker weinig online. Maar no worries, via Instagram probeer ik je af en toe een beetje mee te nemen. And I’ll be back!…

Heb je nog leuke tips en trics voor me? Laat ze me gerust weten!

Meer travel:
10 dingen die je moet checken als je op reis gaat
Zo blijf je fit tijdens het reizen
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.