Mexicaanse sla wraps

Sla-wraps zijn hot. En da’s niet zo gek. Ze zijn simpel om te maken, je hebt ze zo klaar en ze zijn gezond. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Met deze Mexicaanse sla wraps maak je er zeker een fiësta van!

Haal de grote bladeren van de krop sla, spoel ze af en leg op de borden. Fruit de ui en knoflook in olijfolie op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen en maïs toe en breng op smaak met chilipeper en kurkuma. Verdeel de avocado, komkommer en tomaat over de slabladeren en schep het bonenmengsel erop. Als je grote slabladeren hebt, kun je ze oprollen en vastzetten met een cocktailprikker. Happen maar!

Van de overgebleven sla, tomaat, komkommer en avocado kun je een salade maken.

Shopping list
1 krop ijsbergsla of Romaine sla
1 blik kidneybonen
1 klein blikje maïs
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1/4 komkommer, in stukken gesneden
1 avocado, ontpit en in stukken gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
snuf chilipeper uit de molen
snuf kurkuma
olijfolie

Dit recept is vegetarisch, maar ook lekker met kip of gehakt.

sla wraps1 sla

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *