Mijn sportieve doelen voor 2018

Tadaaaa! Ik had het beloofd hè… Nadat ik terugkeek op mijn doelen van 2017 en de balans opmaakte van wat er terecht van is gekomen, wordt het nu toch langzaamaan tijd om mijn sportieve doelen voor 2018 met jullie te delen. En het is misschien verrassender dan je denkt. Ik heb dit jaar namelijk iets minder ambitieuze doelen dan het afgelopen jaar. Waar dat vroeger wat onrust zou geven, merk ik nu dat het me vooral rust brengt. Ik ben er even helemaal oké mee. Ze zeggen wel eens dat wijsheid met de jaren komt… ;-)

Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met ambitieuze sportdoelen! Sterker nog, ze brengen bijna altijd mooie dingen met zich mee zoals plezier, motivatie, drive, levenslessen en progressie. I love it! Maar zo is er dus ook niets mis met wat minder ambitieuze doelen. Natuurlijk heb ik doelen! Hee, you know me, ik heb ze nodig en ze geven me energie. Maar afgelopen jaar ben ik zó intensief bezig geweest met mijn sportieve doelen, dat ik behoefte heb aan wat meer ongedwongenheid in mijn sportactiviteiten. Ik merkte heel langzaam dat mijn sportieve doel belangrijker werd dan mezelf. Dat ik daardoor wat minder plezier had. En laat plezier nu net het aller-, allerbelangrijkste voor me zijn…

Halve Ironman
In aanloop naar het WK triatlon begon het al te kriebelen. Een halve Ironman, dat zou toch een prachtig nieuw doel zijn?! Ik had mijn Olympische afstand er nog niet eens op zitten of ik dacht alweer aan de volgende stap. Een halve IM in het buitenland als ultiem bucketlist-onderdeel. Heel lang dacht ik dat ik dat mijn 2018 hierom zou gaan draaien… En toch heb ik besloten om het niet te gaan doen! Hoe te gek ik de hele weg naar deze triatlon ook vond (maar echt!), ik raakte ergens onderweg – met mijn ijzeren discipline en tunnel vision – een beetje van mijn glow kwijt. Moeten werd soms iets belangrijker dan willen. En dat was nu juist niet de bedoeling. De tijd van TOPsport heb ik gehad, de tijd van FUNsport is now! En dus schrapte ik de halve Ironman voorlopig even van mijn lijstje…

Triatlons for fun
Of ik met de halve Ironman ook de rest van mijn ambitie heb laten varen? Welnee! Evenmin (en gelukkig maar!) raakte ik het plezier voor de triatlonsport kwijt. Dus ben ik alweer ingeschreven voor twee triatlons dit jaar, ja heus <insert party emoticon>. Je gaat me dus zeker nog zwemmend, fietsend en lopend voorbij zien komen, maar dit jaar leg ik mezelf een heel belangrijke opdracht op: trainen en racen just for fun! Ik moet niet als eerste het water uit komen, ik moet niet op mijn fiets kunnen springen als een volleerd triatleet, ik moet niet onder de 45 lopen op de laatste 10 kilometer… Get my point?

CrossFit: do what I love the most
Juist door mijn triatlon focus heb ik ervaren dat ik CrossFit toch wel érg ging missen in de duurtrainingsperiodes. Ik heb toch echt mijn hart verloren aan deze sport en ga daarom dit jaar geen concessies doen op dit gebied. Ik wil daarom werken aan een aantal moves dit jaar: ik moet (euhm wil ;-)) toch echt die mentale blokkade voor de muscle ups eens achter me laten, die 10 meter handstand walk gaat gehaald worden in 2018 en zo kunnen mijn squats (amongst other things) nog wel wat verbetering gebruiken. Ook ga ik wat wedstrijdjes doen. Omdat ik dat ik dat leuk vind en omdat ik daar van kan leren! Zo sta ik in januari in de finale van de Masters Throwdown, ga ik in februari met mijn team naar de Njoya finale, doe ik natuurlijk weer mee aan The Open en wie weet wat er verder nog volgt in 2018. I keep you posted!

Een toertocht rijden
Afgelopen zomer heb ik veel gefietst in training voor de triatlon en oh wat vind ik dat leuk! Ik vind het vooral lekker om met mensen samen te fietsen en lekker ontspannen door te trappen. Je ziet veel, kunt lekker kletsen en bent buiten: heerlijk! Iets dat ik al lang eens wil doen, maar nog nooit prioriteit kreeg, is het meefietsen met een toertocht. Dus dit jaar ben ik van plan een leuke tocht uit te zoeken uitzoeken op de fiets te klimmen voor een mooie georganiseerde rit!

En verder? Verder zal er mij kennende nog zat langs gaan komen. Ik heb nu misschien mijn doelen nog niet allemaal scherp, maar een paar peilers staan vast! En als er wat langs komt dat me leuk lijkt? Dan ben ik de beroerdste niet en spring ik er gewoon in! ;-) Let’s have some fun in 2018!!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Meer sport:
Wat kwam er terecht van mijn sportieve doelen?
Deze sporten kun je prima in de winter doen
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen;
Goggles guide: welke zwembril moet je hebben?
Let’s go outside: deze workout doe je lekker zelf!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.