Mijn mindful boekenstapel voor de donkere dagen

Waar ik gehoopt had op een rustige periode rond de feestdagen was niets minder waar. Het was druk met werk, druk met privé dingen en druk met de feestdagen. Leuk, maar aan lezen kwam ik niet toe, iets waar ik stiekem wel naar uit gekeken had. Er ligt namelijk een hele stapel boeken op me te wachten… Op dit moment is de agenda nog steeds vol (dat had je vast al gemerkt aan de blog frequentie, oeps!) en probeer ik tussendoor nog lekker te sporten. Maar daar gaat die stapel niet mee weg. Dus heb ik ze op mijn lijstje gezet voor de komende tijd. Stukje bij beetje moet het me toch gaan lukken? Deze mindful boekenstapel wil ik wegwerken voordat de donkere dagen voorbij zijn!

Zelfhulpboeken. Van de term krijg ik een beetje jeuk. Ik noem het dus liever mindful boeken. Zegt hetzelfde, klinkt toch anders ;-) Ik hou van lezen en hoewel ik het liefst thrillers verslind, vind ik het ook heel interessant om af en toe wat meer de diepte in te duiken met een boek waar je echt iets van kunt leren. In plaats van wegdromen bij een spannend verhaal (wel heerlijk, eerlijk is eerlijk!) wil ik ook tijd maken om te lezen over sport, bewegen, psychologie en mindfulness. De stapel werd steeds hoger, dus tijd om aan de volgende exemplaren te beginnen:

De eenvoud van aandacht – Cathelijne Esser
Cathelijne Esser is als journalist een beroepsluisteraar. Ze raakte gefascineerd door de oneindige potentie van diep luisteren. Ze toont in dit boek zeven sporen waarlangs ze zelf dieper leerde luisteren. Nu heb ik zelf soms best moeite met luisteren, misschien wil ik het boek daarom wel lezen. Voor mijn werk moet ik heel goed luisteren, maar op persoonlijk vlak vind ik dit een stuk moeilijker. Beter (of anders?) luisteren naar onszelf, anderen, onze leefomgeving en de natuur, heeft een grote invloed op ons leven, volgens de schrijfster. Als je het mij vraagt was het helemaal mooi als dit een luisterboek was geweest…

De eenvoud van Aandacht shop je hier.

Adem in, adem uit – Dominique Antiglio
Hoe belangrijk ademhaling is weet ik uit de sport, maar ook uit mijn dagelijkse (oké oké bijna dagelijkse) meditaties. Volgens de auteur van dit boek is ‘sofrologie’ het nieuwe mediteren. Het is een methode met een combinatie van ademhalingstechnieken, meditatie, mindfulness en visualisatie. Dit klinkt heel moeilijk, maar het boek moet eenvoudige oefeningen voor thuis, in de auto of op het werk bevatten: dat wil ik lezen! Uit uit boek kun je oefeningen leren die overal te doen zijn, om ontspannen en gefocust te blijven, ook op momenten dat je het het meest nodig hebt. Ik ben benieuwd.

Adem in, adem uit shop je hier.

Intelligent bewegen – Fabio D’Agata
Alleen de titel klinkt al interessant hè?… Deze boekpresentatie moest ik helaas missen, maar nieuwsgierig ben ik zeker naar de methode van Fabio D’Agata. In het boek geeft hij inzichten, sleutelprincipes en handvatten die helpen bij persoonlijke groei, door… bewegen! Door het optimaal inzetten van beweging krijg je veel voor elkaar, zo luidt de gedachte. En dat heeft allemaal te maken met persoonlijke levensdoelen, een hoger doel waarvoor je sport inzet. Als je je fysiek, mentaal én emotioneel actief inzet voor een persoonlijk levensdoel, is de impact het grootst en kun je groeien. Dat is is volgens de schrijver Intelligent Bewegen. Ik ga eens lezen hoe ik ook intelligent kan bewegen.

Intelligent bewegen shop je hier.

Stress, de psychologie van het omgaan met druk – Diane Mcintosh
Ik vind stress een interessant onderwerp. We hebben er allemaal wel in grotere of kleinere mate ‘last’ van. Ik vind het interessant omdat ik weet wat stress fysiek en mentaal met je kan doen en vooral wat het het voor je kan betekenen als je er minder last van hebt. Het is een inmiddels niet meer weg te denken factor in het dagelijks leven. Niet alleen werk is een belangrijke factor, maar ook relaties, geld en en de constante aanwezigheid van prikkels via telefoon en social media zorgen voor een hoog (of hoger) stressniveau. In dit boek gaat de auteur in op de technieken die nodig zijn om de stressfactoren te doorgronden, te begrijpen en te behandelen. Eens kijken of we weer wat nieuws kunnen leren.

Stress, de psychologie van het omgaan met druk shop je hier. 

Genoeg te doen de komende tijd! Maar ehm, ik wissel wel lekker af met een paar spannende thrillers hoor! ;-)

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.