De leukste najaarsruns

Er is geen ontkomen meer aan: het einde van het jaar nadert. De dagen worden korter, het is eerder donker en nat buiten en je hebt al een extra laagje kleding nodig als je gaat hardlopen. Voor sommige lopers is het een crime dat de zomer ten einde is, anderen rennen juist graag de winter tegemoet. Train je voor een wedstrijd in het voorjaar van volgend jaar? Of heb je een extra motivatie boost nodig nu de dagen donkerder en kouder zijn? Schrijf je dan in voor een najaarsrun. Want juist in deze periode zijn er prachtige najaarsruns waar je vast warm van wordt!

>> Hardloopkleding: wat trek je aan bij welke temperatuur?

31 oktober: Diepe Hel Holterbergloop
De Holterberg is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. De 10 km is al vol, maar voor beginnende hardlopers is er een 5 km over de flanken van de Holterberg. Meer ervaring en in voor een echte uitdaging? Dan kun je gaan voor de Holterberg en de Diepe Hel… Over een parcours van 20 km bedwing je de hele Holterberg van Holten naar Nijverdal en weer terug, een mooie uitdaging van formaat! Grijp je kans, want inschrijven kan nog tot en met maandag!

8 november: Olympisch Stadionloop
Juichend finishen in het Olympisch Stadion? Bij de Olympisch Stadionloop kan het! Je start niet alleen op de baan met deze race, maar eindigt er ook. Het parcours voert je langs de roeibaan en door het Amsterdamse Bos. Ga je finish cheer maar vast oefenen, want je gaat natuurlijk lachend de eindstreep over na jouw 5 of 10 km.

15 november: Zevenheuvelenloop
Hij kan en mag niet ontbreken in deze lijst. De Zevenheuvelenloop is een van de mooiste en gezelligste loopevenementen die ons landje rijk is. Met 35.000 lopers een evenement van formaat. Het 15 km lange parcours voert je over – hoe kan het anders – zeven heuvels in het gebied van Nijmegen. Een feest om mee te lopen! Ga je liever voor een kortere afstand? De avond ervoor is er een 7 km run; de Zevenheuvelennacht.

5 december: AV Fortuna Halve marathon
Heb je niets te doen op de dag dat de Sint cadeautjes brengt in alle hardloopschoenen? Of ga je liever eerst lopen voordat je je aan de pepernoten waagt? Dan zit je in Vlaardingen wel goed! Uit ervaring kunnen we zeggen dat het parcours door de mooie en rustige Broekpolder echt genieten is! Een halve marathon te ver? Je kunt je ook inschrijven voor de 5 of 10 km race.

13 december: Bruggenloop Rotterdam
Nog zo’n groot evenement dat niet mag ontbreken op deze lijst. Maar liefst 12.000 lopers bedwingen vijf Rotterdamse bruggen, waaronder de bekende Erasmusbrug en pittige Van Brienenoordbrug. Tijdens deze winterse en donkere loop heb je uitzicht op de verlichte skyline en het stadshart van Rotterdam. De run start en eindig je spectaculair bij Stadion Feijenoord. Deze run zit altijd snel vol, dus haast je als je wilt meedoen!

Onze mooiste najaarsrun was ongetwijfeld de marathon van New York vorig jaar. Maar ook in ons eigen land is er keuze zat om de herfst en winter tegemoet te rennen. Zo houd je vast en zeker je motivatie om lekker te blijven lopen deze winter. Welke najaarsrun zet jij op je lijstje?

Hardlopen in Richmond

Meer over hardlopen:
Hardloopkleding: wat trek je aan bij welke temperatuur?
Sportbeha kopen? 4 tips
ICE ICE baby; belangrijke info bij je dragen tijdens het sporten
Hardlopen tegen de griep
Veilig hardlopen met apps
Hardlopen op vakantie? 6 inpak tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.