Lekker seepje om natuurlijk te wassen

Sporten en wassen, het is een onlosmakelijke combinatie. En vaak sporten betekent vaak wassen, poeh! Terwijl de wasmachine overuren draait, horen we over Seepje, een 100% natuurlijk wasmiddel dat goed is voor mens én milieu. To good to be true? Toch niet!

Natuurlijke zeep
Met Seepje was je met schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht, afkomstig van Sapindus bomen. Klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar een kleine wiki-search leert ons dat die bomen ook wel ‘zeepnotenbomen’ genoemd worden. Ah! De vrucht bevat saponine, een natuurlijke stof met reinigende en antibacteriële eigenschappen. De gedroogde schillen staan een natuurlijke vorm van zeep af wanneer ze in aanraking komen met water en maken zo de was schoon.

Goed voor mens en milieu
Deze ‘kracht van de natuur’ is dus volledig plantaardig en bevat geen allergenen of chemische stoffen. Kijk, daar houden we van! Maar daarnaast is Seepje ook nog eens beschermend voor je huid en wasmachine, fair trade (er wordt een eerlijke prijs betaald aan de werknemers in Nepal), organisch geoogst en goed voor de natuur.

Hoe werkt het?
In een klein katoenen waszakje doe je vier hele of acht halve Seepje schillen en dat stop je in de wastrommel. Eventueel doe je nog een paar druppels etherische olie in het wasverzachterbakje. Een kind kan de was doen!

Waar koop je het?
Seepje is onder andere verkrijgbaar bij Marqt, WAAR, DIO drogist en de Wereldwinkel. Maar ook vind je op de Seepje site een webshop. Een pakketje kost € 7,95 (zonder olie) of € 9,95 (met olie) en gaat 30 wasbeurten mee.

De Glow wastest
De was is schoon en fris en het is super simpel in gebruik. Wasverzachter is inderdaad niet nodig en een paar drupjes olie volstaat als je de was lekker wilt laten geuren. En bovenal: wassen met Seepje geeft je een heel goed gevoel!

Wij gaan nog een rondje hardlopen, want de Sapindus Mukorossi schil wast onze sportgear wel weer schoon!

Ook benieuwd naar Seepje?

Seepje2

Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.