Nieuwe doelen in 2016

Sixforty Club Games at the Sixforty CrossFit Wildhearts gym in Rotterdam

Als het goed is begin ik 2016 op een Vietnamees strand. Of, slurpend aan een goede Pho, in een drukke Vietnamese stad. Maar dat neemt niet weg dat ik voor het nieuwe jaar al nadenk over mijn doelen. Persoonlijk, qua werk, sportief… Wat wil ik allemaal volgend jaar? Waar ga ik voor?

Soms loopt het anders
Soms bedenk je het en loopt het compleet anders. Zoals afgelopen jaar. Ik zou een ultratrail lopen in Andalusië dit jaar, weet je nog? Maar een blessure gooide roet in het eten. Na een aantal weken ‘looploos’ vond ik het tijd om te kijken wat ik wél kon doen als het rennen niet ging. En het is je vast niet ontgaan dat ik toen in crossfit mijn nieuwe sportliefde vond. Sinds mei hang ik aan rekken, lift ik barbells met gewichten, gooi ik met medicin balls en spring ik op boxen. Zó veel te leren, zó veel te ontdekken.

Een echt doel?
Met onwijs veel plezier stap ik zo’n vier tot vijf keer week de crossfitbox binnen. Nog geen moment verveling, geen moment zonder uitdaging, geen moment zonder plezier. En ook geen moment zonder doel. Want als ik sport maak ik altijd doelen. Van heel kleine (één pull up kunnen) tot grotere (Murph finishen). Maar een ‘echt’ doel, zoals ik gewend ben uit het zwemmen of met hardlopen, dat is het enige dat een beetje aan mij knaagde. Want dat was er nog niet.

Dare to compete
Totdat vorige week die ene mail binnen kwam… “Dare to compete in 2016”. Oh boy! Ik kon me opgeven voor het ‘competitie team’ van Sixforty Crossfit Wildhearts. Terwijl mijn hoofd allerlei rationele argumenten bedacht om het niet te doen, zat mijn hart het antwoord al te tikken.

Eerste wedstrijd
Ja! Ik geef me op voor het competitieteam. Dat betekent dat ik straks gericht ergens naartoe ga werken. Dat ik ga trainen om volgend jaar misschien wel mijn eerste crossfitwedstrijd te kunnen doen!

Kriebels in mijn buik
Je mag het best weten: ik vind het doodeng! Ja, ook al heb ik jaren aan wedstrijdervaring op de belangrijkste wedstrijden die er zijn in de sport. Want elk ‘meetmoment’ waarvoor ik mezelf nog niet goed genoeg vind (ja dat heeft alles te maken met perfectionisme… ;-)) vind ik enerzijds waanzinnig uitdagend, maar anderzijds ook superspannend. De gedachte aan misschien wel een eerste wedstrijd geeft me kriebels in mijn buik en een droge keel.

Mijn beste zelf
Dus alle topsportervaring en ‘wedstrijdhardheid’ ten spijt, heb ik het gevoel dat ik helemaal bij het begin moet beginnen. En weet je, dat is oké! Waarom ik dan mee wil doen aan wedstrijden? Niet om de beste te worden, die tijd heb ik gehad. Ik doe het om ‘mijn beste zelf’ te worden. Want dat proces stopt (hopelijk!) nooit.

Dus 2016… Wat heb je voor me in petto? Mijn eerste crossfitwedstrijd misschien wel? I keep you posted!

Liefs!
Madelon

Wat ik verder nog wens in 2016? Oh ik kan nog wel wat bedenken hoor! Zoals:

 • Nog meer lezers inspireren met Glow
 • Berlijn bezoeken
 • En liefst ook Kopenhagen
 • Op mijn handen leren lopen
 • Zo veel mogelijk lachen
 • Koffietjes drinken op zaterdagochtend
 • Door het donker rennen
 • Elke dag ‘Ik hou van jou’ zeggen
 • … (vul maar aan!)

nieuwjaar

Afbeelding header: Erwin van Leeuwen 

Meer blogs:
Wat als je even niet zo healthy & happy bent
Ik sport niet voor een bikini body
Wat niemand je vertelt over crossfit. Sh*t I peed my pants
Glow’s food favorites
Glow’s guilty pleasures

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, , , ,

6 Comments

 • Wat een spannend doel! Ik blijf heel graag op de hoogte :D Ik heb zelf een paar doelen gesteld met betrekking tot crossfit, maar ben nog lang niet zo ver als jij. Drie concrete doelen zijn handstand push ups, double unders en pull ups zonder band (kan nu wel al chin ups zonder band). Maar dat is een kwestie van oefenen en dan heb ik dat vast snel onder de knie!

 • Thnx Lin! Ik vind het zelf ook super spannend. Zoals het er nu naar uit ziet ga ik The Open doen om te wennen (want brrrr eng!) en ik laat het je zeker weten als er een toffe wedstrijd aan komt. Onwijs gaaf als je komt kijken!! Qualifiers zijn toch in de eigen box, dus lekker dichtbij ;)

 • Thnx Jessica! Ik houd je zeker op de hoogte :) Super gaaf dat je ook gestart bent met crossfit. Jou kennende ga je die doelen snel rocken!

 • Jazeker @Sebastiaan! Ik vind het heel spannend, maar de Open ga ik zeker doen! En de Beach Trowdown staat ook op mijn lijstje. Nu maar hopen dat we ook een keertje moeten zwemmen… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.