O SHE GLOWS: FATIMA MOREIRA DE MELO

Fatima Moreira de Melo (35) is oud hockey international en werd Europees, Wereld en Olympisch kampioen. Ze woont in Rotterdam samen met haar vriend, oud-tennisser Raemon Sluiter. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf, verdient ze haar sporen in de pokerwereld en is ze regelmatig te zien als model.

Sporten
“Ik hou voornamelijk van balsporten en daarom doe ik nu aan zaalvoetbal en tennis. Ik speel één keer in de week zaalvoetbalcompetitie en in het voor- en najaar ook één keer per week tenniscompetitie. Om fitter te worden sport ik daarnaast in fases nog extra. Bikram yoga, hardlopen op mijn loopband thuis en kracht- en stabiliteitsoefeningen. De oefeningen doe ik soms met de Nike Training Club. Momenteel train ik zo’n zes keer week omdat ik graag fitter wil worden. Daarom doe ik die extra dingen ernaast. Maar als ik kon kiezen zou ik het liefst alleen zaalvoetballen en tennissen. Uiteindelijk heb ik altijd een bepaald gevoel van voldoening na het sporten. Die voldoening kan ik uit veel aspecten halen. Of ik heb lekker bewogen en het gevoel dat ik fitter word, of ik heb gewoon lekker gespeeld en het gevoel dat ik technisch of tactisch beter ben geworden, of we hebben gewonnen. Maar ook als we het als team heel gezellig hebben gehad met elkaar.”

foto 4(2)

Motivatie
“Omdat ik balsporten zo leuk vind hoef ik mezelf daar niet voor te motiveren. Bij duursporten en fitness is dat anders. Voor mij werkt het wel mee dat ik er voor mijn werk goed uit moet zien, bijvoorbeeld als ik met Kim Feenstra op de foto moet voor Zinzi. Lukt het je niet om van de bank af te komen? Probeer dan met sporten vooral iets te vinden waar je lol in hebt. Niet alleen maar iets om fit te worden, maar iets wat je echt leuk vindt. Als dat niet lukt, probeer dan iets. Begin bijvoorbeeld met korte stukjes wandelen afgewisseld met hardlopen. Bedenk dat iets altijd beter is dan niets. Je faalt nooit, als je maar iets doet!”

Eten
“Ik vind eten heerlijk en lust ook alles, behalve orgaanvlees dan. Gezond eten vind ik heel belangrijk. Zeker omdat je zoveel mensen ziek ziet worden om je heen. We krijgen zoveel ongezonde voeding aangeboden, als consument moet je daar kritischer en bewuster mee om gaan. Op dit moment verdiep ik me er ook wat meer in. Ik heb bijvoorbeeld De Voedselzandloper gelezen en The Abs Diet van David Zinczenko. Momenteel lees ik AntiKanker, Een Nieuwe Leefstijl van Dr. David Servan – Schreiber. Al die boeken gaan over wat voeding met je lichaam en dus je gezondheid doet.

Mijn ontbijt is gevarieerd. Ik eet bijvoorbeeld wat fruit met muesli, lijnzaad en soya yoghurt, of twee bruine rijstwafels met Hüttenkäse of avocado en tomaat. Maar ook havermoutpap met water, kaneel, pecannoten, lijnzaad en een paar stukjes banaan, of wat agavesiroop, zet ik graag op tafel. Ik drink een glas koud citroenwater erbij en groene thee. Wanneer ik ‘s morgens geen rijstwafels op heb lunch ik er graag mee. Ik beleg ze met hüttenkäse of avocado en tomaat of met bio pindakaas. Anders eet ik een spelt mueslibol. Ik drink meestal water met citroen uit een kan uit de koelkast erbij. Aansluitend neem ik dan een koffietje van oploskoffie met geitenmelk, vaak ook koud als iced latte. Daarbij neem ik soms een koekje of wat chocolade. Ik probeer chocola te nemen van meer dan 72% cacao, maar soms kan het ook zomaar ineens een bio melk pindarotsje worden! ‘s Avonds eten we bijvoorbeeld salade met kip of gehakt erbij, of we halen Thais bij ons om te hoek bij Yam Thai. Ik eet ’s avonds meestal geen rijst, pasta, aardappelen of brood. Bij het eten drink ik citroenwater en kamillethee. Mijn guilty pleasures zijn chocola, chocoladesoesjes, limoen-merengue-taart en toetjes in goede restaurants.”

foto 4(1)

Kwaliteit vóór ambiance

“Yam Thai, de Thai bij ons om de hoek, is toch wel mijn favoriete restaurant. Wij halen er meestal, maar je kunt er ook eten en het is echt heerlijk! Ik kom ook vaak bij Spirit in de Groene Passage voor lunch of diner. Daar is alles biologisch. Je schept zelf op bij het buffet en je eten wordt gewogen op je bord. Ze hebben ook lekkere theetjes, taartjes en scones… Het is eigenlijk heel wat anders dan de meeste zaken in Rotterdam. Het draait bij mij tegenwoordig meer om de kwaliteit van het eten dan om de ambiance. Ik moet zeggen dat die twee zaken in het buitenland beter samen gaan.”

Reizen

“Op vakantie houd ik ervan om op het strand te wandelen en te liggen. Gewoon lekker op blote voeten buiten zijn en eten bij leuke restaurantjes. Ik ben op veel mooie plekken geweest, maar Thailand vond ik erg bijzonder. We waren op Koh Samui bij het resort Kamalaya. Je kon daar heel gezond eten en aan yoga doen. Maar ze hadden ook van alles om te detoxen en ontstressen. Daarbij was het resort tegen een heuvel opgebouwd in een natuurlijke stijl, met heel mooie kamers. Er was een heel mooi privé strandje bij en je had daar geen tv en internet. Ik zou nog heel graag een keer op safari gaan, ergens in Afrika. Dat staat nog wel op mijn bucket list.

Inspiratie
“Ik sta steeds bewuster in het leven. Ik wil heel graag leren en daarom raak ik geïnspireerd van allerlei mensen. Mensen die dingen doen die ik (nog) niet kan, of die dingen weten die ik (nog) niet weet. Ik zie de verrassing in alles in het leven en leer graag van anderen!”

foto 5(2)

foto 2(8)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.