O She Glows: Jenny Alvares van Nee

De Amsterdamse Jenny Alvares van Nee, ook bekend als @healthyfans, houdt naast haar werk in café restaurant Riva! dagelijks haar 19.000 Instagram volgers op de hoogte van haar gezonde en sportieve levensstijl. Haar site healthyfans.com is onderdeel van haar online motivatiemissie.

Sporten
“Ik ren en ik fitness. Mijn focus ligt vooral op het fitnessen, hardlopen doe ik af en toe. Waarom ik fitness? Het is mijn uitlaatklep, mijn houvast. Het is nu onderdeel van mijn dag, ik denk er niet eens meer bij na. Het is een soort verslaving geworden en vooral de resultaten die ik ermee heb geboekt vind ik fantastisch. Ik zie dat mijn lichaam verandert. Mijn vetpercentage zakt en mijn spiermassa gaat omhoog. Dat is te zien en dat motiveert mij enorm. Ook mijn lezers motiveren me. Als ik te horen krijg hoe veel mensen ik eigenlijk inspireer en motiveer, dat vind ik zo geweldig en ongelofelijk! Als ik weer een lief mailtje krijg van iemand, maakt dat mij dag echt helemaal te gek en fiets ik met een lach naar de sportschool. Daar doe ik het voor! En natuurlijk ook voor mezelf ;)

Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin om te sporten, ik ben ook maar een mens. Soms, als ik lekker op de bank zit en geen zin heb, ben ik echt met mezelf in gevecht. De ene helft van me wil gaan sporten, de andere wil lekker op de bank blijven zitten. Wat ik dan doe? Ik doe mijn sportkleren dan aan, werkt altijd!

Samen met Ashley geef ik iedere maand een Bootcamp! Op mijn website, Facebook en Instagram kun je zien wanneer en waar de bootcamps worden gehouden.”

Ashley & Ik

Eten

“Ik ben dol op koken. Mijn perfecte dag? Eerst naar de sportschool, douchen, de markt op en dan heel de middag spenderen in de keuken. Ik kan echt de hele dag koken! Het is mijn hobby en ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten. Ik kook zoveel mogelijk met onbewerkt voedsel, dus niet uit pakjes. Ik heb onlangs ook een Canon gekocht, waarmee ik al mijn gerechten nog beter kan vastleggen. En oh ja, nog niemand weet het en het staat zelf nog niet op mijn eigen blog, maar ik ben zelfs bezig met een eigen kookboek!

Vaak vragen mensen mij wat ik op een dag eet en of ik een keer een eetschema op mijn blog wil plaatsen. Dat is niks voor mij, ik houd er niet van om bij te houden wat ik eet. Ik tel ook geen calorieën. Ik let eigenlijk alleen een beetje op mijn eiwitten, that’s it.

Mijn guilty pleasure? Red Velvet cake van De Drie Graefjes. Ik ben daar zooo dol op! Heel soms ontbijt ik hier ook wel eens mee, I’m human too. ;) Oh en dan vergeet ik bijna pindakaas… Jep, pindakaas is zeker gezond maar niet in de hoeveelheid die ik soms naar binnen werk. Ik moet naar pindakaas rehab!

Naast dat ik zo dol ben op zelf koken, vind ik het ook helemaal geweldig om buiten de deur te eten. Vooral om te lunchen! Mijn favorieten zijn Beter&Leuk en Lavinia Good Food. Bij deze twee geweldige lunchrooms staat gezond en echt eten op het menu. En bij Beter&Leuk hebben ze de beste Chai Latte in town!”

Lavinia goodfood

Reizen

“Reizen is ook een grote passie. Mijn eerste verre reis maakte ik toen ik 17 was. Ik ging met een vriendin naar Indonesië, Maleisië en Thailand. Sindsdien ben ik verliefd op Azië en ben ik daarna nog twee keer teruggegaan. In mijn eentje zelfs! Alleen reizen vind ik echt awesome. Dan kan ik doen en laten wat ik wil en als je alleen reist ontmoet je zoveel mensen! Indonesië staat op nummer 1, ik denk er zelfs over om hier te gaan wonen. Niet nu, maar over een paar jaar. Wie weet! Als ik weer een verre reis zou mogen maken, zou ik toch weer Azië kiezen en dit keer Vietnam meepakken. En ik zou zeker weer terug gaan naar het noorden van Thailand, naar het plaatsje Pai. Pai is superklein maar oh zo fijn. Ik heb daar een paar weken gebokst. Super zwaar, maar die ervaring zal ik nooit vergeten! Elke ochtend twee uur lang trainen en in de middag weer. Dat zou ik zo weer opnieuw doen!”

Inspiratie

“Mijn lezers zijn mijn grootste inspiratie! En als ik een rolmodel zou moeten kiezen, dan is het zeker weten Bella Falconi, fitness model en personal trainer. Wat een vrouw! Heel stoer maar toch vrouwelijk en wat een body! Daar heb ik veel respect voor.”

Eten

Tags from the story
,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.