O she glows: Manon Kosterman

Manon Kosterman (37) woont in Amsterdam met haar vriend en trouwe viervoeter Rio. Ze is samen met partners Fiek en Vi eigenaar van GirlsLove2Travel en daarnaast werkt ze als Finance Manager bij Elite Model Management. Waar Manon ook naartoe reist, haar sports gear gaat mee, want Manon kan niet zonder haar workouts.

Sporten
Een leven zonder sport kan ik me niet voorstellen. Het is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Ik krijg zelfs de beste creatieve ingevingen tijdens een workout, met name tijdens een lange run. Daarbij vind ik het heerlijk om me fit te voelen. Mijn liefde ligt vooral bij explosieve sporten. Ik ren ongeveer 3 keer per week en ga 3 keer per week naar de sportschool voor krachttraining. Pas als ik keihard moet knallen voel ik me voldaan. Al kan ik ook erg genieten van hot yoga. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan twee sprinttriatlons. Een nieuwe verslaving is geboren hoor! Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin om te sporten. Zeker niet na een hectische dag. Toch lukt het me bijna altijd mezelf over te halen om wél te gaan. Puur omdat ik weet dat ik me daarna herboren voel. En niks is zo beroerd als balen van jezelf omdat je wéér niet bent gegaan.

manon en vi girlslove2travel

Eten
Een gezond eetpatroon hoeft volgens mij helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het zit hem naar mijn overtuiging in gevarieerd eten en gewoon je gezonde verstand gebruiken. Ik eet verse producten en zoveel mogelijk biologisch. Een paar keer per week vlees, regelmatig vis, dagelijks veel groenten en fruit. Koken doe ik met veel plezier en wekelijks speur ik in kookboeken of op blogs naar nieuwe recepten. Mijn ontbijt varieert per dag. Een bakje kwark met noten en zaden of een homemade pannenkoek van havermout, hüttenkäse, chiazaad en lijnzaad. O en sinds vorig jaar heb ik een slowjuicer, wat een werelduitvinding is dat! Ik lunch het liefst met een salade. Tijdens het avondeten liggen er groenten en een stukje vis of vlees op m’n bord. Maar ik eet ook regelmatig vegetarisch. Aardappelen eet ik bijna nooit. Doe mij maar quinoa of couscous.

Doordat ik grotendeels zonder zoetigheden ben opgegroeid (thanks mam!) heb ik niet echt guilty pleasures. Al hou ik wel van wijntjes drinken. Ik ben een levensgenieter en daar geef ik met alle plezier aan toe. Volgens mij draait het allemaal om balans. Zolang je dat hebt in je leven is het oké.

lunch

Hotspot
Mijn favoriete hotspot zit bij mij om de hoek: Café Cook. De huiskamersfeer, regelmatig wisselende kaart met eten van top kwaliteit en de passie waarmee gekookt wordt maakt het voor mij een plek waar ik heel graag kom.

Reizen
Door mijn werk als travel writer ben ik iedere maand op reis. Het is de allermooiste baan ter wereld! :-) Tijdens mijn vakanties vind ik het heerlijk om actief zijn te combineren met luieren. M’n hardloopschoenen en springtouw gaan sowieso altijd mee op reis.

manon kosterman

Vorig jaar ben ik naar IJsland geweest, een bestemming waar ik al lang over fantaseerde. En OMG wat was het mooi! Door de indrukwekkend rauwe natuur lijkt het net alsof je het ontstaan van de aarde voor je neus ziet. Ik ben nog lang niet klaar met reizen. Onze wereld is prachtig en ik wil er zoveel mogelijk van zien.

Inspiratie
Mensen die gepassioneerd leven zijn mijn bron van inspiratie. Ik vind het geweldig als iemand iets vol passie doet. Het prikkelt me om net een stapje extra te zetten. Daarnaast is reizen een hele grote bron van inspiratie. Het brengt me op bijzondere plekken en ik ontmoet veel mensen. Het is ontzettend inspirerend om met mensen uit andere landen in contact te komen en om te leren over hoe zij in het leven staan. Vooral als ze het met veel minder moeten doen dan wij.

Motto
“The world is my playground”. Ik zie het leven als een groot avontuur waar ik zoveel mogelijk uit wil halen. Uitstellen komt niet in m’n woordenboek voor. Ik leef nu! Het leven plannen doe ik ook niet. Tuurlijk droom ik ook over dingen, maar ik ben niet iemand die voor zichzelf een heel levenspad heeft uitgestippeld. Mijn andere motto is “Je creëert je eigen leven”. Het gaat er niet om wat er gebeurt, maar hoe je er mee om gaat. Het leven is niet altijd een feestje. Juist als het tegenzit word je op de proef gesteld. Als je ook in donkere tijden nog genoeg lichtpuntjes weet te zien kun je ook dan nog van het leven genieten. Iets is nooit alleen maar leuk of alleen maar verdrietig.

manon kosterman
Meer inspirerende peeps:
O he glows: model, schrijver en marathonloper Marius Hordijk
O she glows: Barbara den Bak van The Bootcamp Club
O she glows: Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.