O he Glows: Rafael Krijgsman

Oer-Rotterdammer Rafael Krijgsman (37) is een hardloper in hart en nieren. Hij loopt marathons en ultra trails. Op de gekste tijdstippen trekt hij zijn loopschoenen aan om het lopen met zijn drukke leven te combineren. Naast zijn baan als (interieur)architect zet hij sport ook in om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Zo is hij een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew, organiseert hij loopclinics voor de jeugd in zijn wijk en loopt hij jaarlijks mee met de Roparun om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Sporten

“Ik loop zeker drie keer per week en doe daarna nog vier keer in de week core stability oefeningen. Er zijn legio gezondheidsredenen om te gaan hardlopen, maar het plezier wat lopen op zoveel verschillende vlakken brengt is voor mij het allerbelangrijkste. Niets zo divers als hardlopen: individueel, collectief, asfalt, trail, kort, lang, vlak, heuvels. Je bepaalt het helemaal zelf, evenals je grenzen en het verleggen hiervan. De core stability doe ik als ondersteuning voor het lopen. Maar ook gewoon omdat ik er goed uit wil zien hoor!

Sporten is ontspanning. Fysiek en mentaal. Wanneer ik moe ben geeft het me juist nieuwe energie. Ik hoef mezelf ook niet te motiveren. Als ik de kans zou krijgen, zou ik ieder moment van de dag mijn hardloopschoenen aan willen trekken en de weg op gaan. Juist vlak voor wedstrijden is het moeilijk om de rem erop te zetten en niet te veel te doen.

Als je het moeilijk vindt om van de bank af te komen, zoek dan gelijkgestemden om de mentale barrière samen te doorbreken. Ik kan iedereen een WhatsApp groep aanraden. Dat werkt zo motiverend, voor je het weet sta je met je hardloopschoenen aan en ben je ready to go!”

Day5_7D_1174

Eten
“Ik hou van lekker eten! Natuurlijk is het belangrijk om een goede balans te bewaren en vooral ook bewust te zijn van wat en hoeveel je eet. Maar als half-Spanjaard zit het ook wel in mijn bloed om graag te eten. Ik hou enorm van uitgebreid uit eten gaan met allerlei overheerlijke gerechten. Door het hardlopen kan ik eigenlijk makkelijker eten wat ik wil. Ik kijk naar mijn trainingsschema en stem de hoeveelheid eten daar op af.

Ik ontbijt met een boterham Nutella (lekker!) of een bak yoghurt met muesli. Tussen de middag eet ik vier boterhammen en een stuk fruit. ’s Avonds eet ik groente met vlees of vis en aardappelen of rijst. Roze koeken zijn mijn guilty pleasure. Heerlijk met een glas jus d’orange. Lekker kleurrijk! ;-)

Bij Destino in Rotterdam eet ik graag. Behalve een overheerlijke Spaanse keuken heeft de zaak ook geweldige service en sfeer.”

Reizen

“Ik vind het fantastisch om hard te lopen en de omgeving te verkennen tijdens een training, of om wedstrijden te lopen in het buitenland. Maar vakantie is ook om te relaxen, ik hou van een goede balans.

Mijn mooiste hardloopbestemming is Andalusië waar ik de Al Andalus Ultimate Trail liep, een ultra trail waarbij je in 5 dagen 230 kilometer moet afleggen. Wat een prachtige ervaring! Verder ben ik op veel mooie plekken geweest, maar voor vakantie steekt Cadiz met kop en schouders er bovenuit voor mij. Met mijn vrouw Katja en dochter Anna wil ik heel graag nog eens een verre reis maken. Maar waar naartoe… Daar zijn we nog niet helemaal uit.”

2013-07-15 09.25.35

Inspiratie

“Inspiratie kun je uit de alledaagse dingen en situaties halen. Ik zie talloze mensen, familie en vrienden om me heen die een grenzeloos doorzettingsvermogen laten zien. Daar haal ik inspiratie uit. Op sportgebied vind ik ook Kilian Jornet een inspiratiebron; ultraloper, skiër, bergbeklimmer, maar bovenal iemand die vanuit passie en plezier heel bijzondere prestaties neerzet. Dat vind ik mooi.

Ik sta uitermate positief in het leven. Het leven is te kort om er niet het geluk uit te halen voor jezelf en anderen. Wees blij met de kleine dingen des levens. De blijdschap die mijn dochter Anna me iedere dag laat zien… Dat zou ik voor geen  goud willen missen!”

2013-07-09 21.43.36

10250219_667735213263459_6206462986202210275_n

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.