O He Glows: Michael ‘Miketweepuntnul’ van Os

Het roer moest om, vond Michael van Os (38). De weegschaal was de wake-up call die hij nodig had en ‘Miketweepuntnul’ was geboren. Deze druk werkende vader van twee jonge kids startte een Instagram account als stok achter de deur. Om zichzelf te dwingen elke dag gezond en gevarieerd te eten en dat ook te laten zien! Inmiddels inspireert hij heel veel mensen hetzelfde te doen. Via zijn website en Insta-account kun je Michael volgen en… ook hier kun je zijn fijne recepten binnenkort langs zien komen. Dus stay tuned!

Hoe vaak sport je eigenlijk?
Ik ben zo’n twee keer per week in de sportschool te vinden. Helaas lukt het mij niet om vaker te gaan. Met mijn gezinnetje en mijn drukke baan is twee keer helaas voor nu even de max. Maar de sportschool is voor mij de ideale oplossing want dan ben ik flexibel in wanneer ik ga. Ik kan dan gemakkelijk even alles van mij afzetten en alleen maar denken aan de dingen waar ik normaal gesproken geen tijd voor neem.

Waarom vind je dat belangrijk?
Een heldere geest, een gezonder lichaam en een voldaan gevoel zijn toch wel de drie dingen die sporten met mij doen. Ondertussen werk ik ook nog eens aan mijn gespierde Adonis lichaam. Het gaat de goede kant op. Maar ok, die weg is nog erg lang…

Hoe motiveer je jezelf of is dat niet nodig?
Ik hoef maar aan de voordelen van wél sporten te denken en ik sta al in de startblokken om te knallen. Natuurlijk ben ik als vader ook weleens echt veel te moe als de kleine dames besluiten een nachtje door te halen. Maar ook dan dwing ik mezelf om toch te gaan. Ik doe het dan wel wat rustiger aan, maar kom dan toch weer thuis met een voldaan gevoel. Heerlijk.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die het moeilijk vinden om van de bank af te komen?
Sleep jezelf van de bank, ga voor de spiegel staan en stel jezelf de vraag: Ben ik blijer met mezelf als ik zou sporten? Inderdaad! Dat dacht ik ook. Doe het gewoon en je wordt een tweepuntnul versie van jezelf.

Wat is jouw visie op gezond eten?
Via mijn Instagram account @miketweepuntnul neem ik mijn volgers mee in mijn (over het algemeen) gezondere manieren van eet. Ik ben namelijk dit account ooit gestart met het idee dat als ik iedere dag plaats wat ik at, ik vanzelf mijn gezonde eetpatroon zou doortrekken. En met succes! Want sinds ik echt let op wat ik eet voel ik mij fitter en gezonder! En ik ben ook nog eens een kilo of 8 afgevallen. Ondertussen ben ik al anderhalf jaar verder, is mijn eetpatroon een stuk gezonder en leef ik een stuk bewuster. Ik zou nooit meer terug gaan naar mijn oude ik.

Hoe ziet jouw dag er qua eten ongeveer uit?
Ontbijten vind ik erg belangrijk. Gezellig met de dames thuis maak ik daar dan ook een klein feestje van. Ik varieer vaak. En maak bijna iedere morgen iets anders klaar. Ik zorg wel dat het genoeg granen bevat zodat mijn darmen alvast kunnen gaan werken voordat ik zelf aan de slag ga.

Lunchen doe ik negen van de tien keer op kantoor. Ik ga iedere dag even langs de lokale supermarkt (er zitten er vier(!) in de buurt) en beslis ter plaatse wat het gaat worden. Vaak knutsel ik een salade in elkaar omdat we op kantoor graag ook gezond eten. En ik zie mezelf dan wel als iemand die daar het voortouw in moet nemen.

Avondeten is wederom erg gevarieerd. Ik houd erg van rijst, maar een goede stamppot is voor mij ook altijd genieten. Je kunt eindeloos variëren met de groenten in je stamppot of de curry bij je rijst. Ik zie het echt als een uitdaging om iedere keer weer met iets nieuws aan te komen, nieuwe smaken te ontdekken en nieuwe recepten te ontwikkelen.

Je hebt vast ook guilty pleasures?…
Oh, ehm dat zijn er nogal wat. Een goede grote sappige flame grilled hamburger is wel mijn grootste guilty pleasure. Dat de exclusievere burger restaurants de laatste tijd uit de grond zijn geschoten helpt dan ook niet erg mee. Maar zolang ik ze zie als een echte beloning voor een tijdje gezond eten en sporten mag ik ze van mezelf best een keer eten.

Wie inspireert jou?
Mensen die hun passie achterna gaan en leven van het geluk wat dit ze oplevert. Dit inspireert mij heel erg. Het laat mij zien dat niets je komt aanwaaien en dat je er hard voor moet werken. Maar als je het uit passie doet je in staat bent om bergen te verzetten.

Dat klinkt positief! Sta je zo ook in het leven?
Ik sta erg positief in het leven. Ik zie overal kansen en mogelijkheden. En ik wil ook graag dat iedereen om mij heen het goed heeft. Als ik daar een rol in kan spelen maakt mij dat ook gelukkiger.

Heb je een favo quote?
Toen R. Kelly nog niet zo fout was als vandaag de dag zong hij: “My mind is telling me no, but my body is telling me yes..”. Deze ietwat dubieuze quote staat voor mijn vorige ik. Het staat voor al die keren dat ik de verleiding niet kon weerstaan om weer een pizza te bestellen terwijl ik al had gegeten. En voor al die keren dat ik wel die zak chips open trok terwijl ik net een reep chocolade naar binnen had gewerkt. Yes. Ik voelde mij een beetje R. Belly.

En nu, nu staat het voor het feit dat ik daar voorbij ben. Dat ik wel nadenk wat ik eet. Dat ik meer beweeg. Dat ik miketweepuntnul ben en dat ik beter ben dan mijn vorige ik.

Ik geloof niet dat R Kelly exact deze bedoeling had met zijn songtekst. Maar ok, dat terzijde.

Wil je meer weten van Michael a.k.a. Miketweepuntnul, houd dan vooral deze site in de gaten voor zijn lekkere recepten. En je kunt hem natuurlijk ook volgen op zijn succesvolle Instagram account.

Meer inspirerende en glowing peeps:
Healthcoach en ondernemer Vivian Reijs
Blogster en running girl Annemerel
Fitgirl Christel van der Nol
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.