O She Glows: Angélique Heijligers

Stadswild oprichtster Angélique Heijligers (44) zit niet stil. Deze concept creator is ook fitness & health journalist en columnist voor o.a. Vogue, Glamour, Women’s Health en Yoga Magazine. De stad Amsterdam, waar zij ook woont, is haar urban gym.

Sporten
Ik doe voornamelijk aan krachtsport en yoga en ren natuurlijk door de stad met Stadswild. Ik probeer één of twee actieve rustdagen per week te hebben. Mijn lijf geeft me goede feedback op deze manier van sporten. Voor mij is de essentie van sporten doen waar je je fysieke, mentale en emotionele gezondheid mee dient. Sporten geeft me vrijheid. Ik moet er niet aan denken dat je lijf je beperkingen oplegt. Dat je niet even een sprintje kan trekken, je boodschappen de trap op kan sjouwen of even snel iets van de grond kan pakken. Er gaat niets boven je fit en gezond voelen. Dat betekent voor mij vrijheid. En direct daaraan gekoppeld geluk!

Angélique Heijligers

Motivatie
Ik moet mezelf soms best wel motiveren hoor. Maar dan schakel ik het idee uit van wel of geen zin hebben. Trainen is net zoiets als tandenpoetsen: je moet het niet ter discussie stellen, maar gewoon doen. Als mensen het moeilijk vinden om van de bank af te komen, dan adviseer ik ze te focussen op wat regelmatig sporten je brengt. Je krijgt zoveel meer terug, dan dat je er in investeert. Zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld bijvoorbeeld.

Eten
Ik word heel blij van écht eten. Een vers gevangen vis op de gril met een beetje citroensap of een salade met verse kruiden… Daar hou ik van. Geweldig mooie groenten die verdronken zijn in een sausje uit een pakje, daar kan ik niets mee. Keep it simple, keep it real. Alle macronutriënten in iedere maaltijd en kies daarvoor producten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan.

Ik ontbijt goed. Een omelet van twee eieren en groenten met toast met avocado en zalm. Als lunch vaak een salade en als avondeten iets van gevogelte, een beetje rijst en veel groenten. Tussendoortjes schieten er vaak bij in, wegens gebrek aan tijd.

Mijn guilty pleasure? Chocola! Maar eigenlijk vind ik dat geen guilty pleasure. Ik heb geleerd me niet meer schuldig te voelen over een stukje chocola of een halve zak chips. Ik geniet er volop van, waardoor ik juist minder behoefte heb aan ‘slechte’ dingen. Vroeger kon ik me echt verheugen op zelfgebakken appeltaart of een muffin. Nu doet me dat echt niets meer. Na een hapje ben ik er wel klaar mee. Aardappelen, dat is wel een dingetje. Gekookt, gebakken, gefrituurd, maakt niet uit. De smaak van aardappelen met grof zeezout vind ik onweerstaanbaar.

Angélique Heijligers

Hotspots
Ik heb meer met hidden gems dan met hotspots. Een zo’n hidden gem is Toko Manis in Amsterdam. Lekkerste Indisch eten ever.

Reizen
Mijn favoriete stad by far is Los Angeles en ik was ontzettend onder de indruk van Tokio, maar het was in Afrika waar ik werd overvallen door een gevoel van totale rust, vrede en acceptatie. Ik kan het niet goed uitleggen, maar er was daar iets wat mijn hele kijk op het leven en vooral op mezelf voorgoed veranderd heeft. Een soort eindeloos respect voor wilde dieren en het wonder van de natuur. En dat wonder is immens groot. Ik voelde me zo nietig, zo intens klein. Veel van wat ik toen heb ervaren is verwerkt in het gedachtengoed van Stadswild.

Antartica zou ik nog wel willen bezoeken. Maar eigenlijk vind ik dat er plekken op de wereld onaangetast door de mens moeten blijven.

Inspiratie en leven
Jane Goodall inspireert mij. Een voorbeeld van betekenisvol leven.

Ik leef een beetje in een eigen wereldje. Dat heb ik nodig om mijn werk goed te kunnen doen. Connecting the dots, dat is eigenlijk wat ik doe. Daarvoor heb ik enige afstand en ruimte nodig voor eigen interpretatie. En ik ben een loner. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om alleen te reizen.

Ik heb geen motto. Of daarom eigenlijk wel: daden zeggen meer dan woorden.

Wil je meer lezen van Angélique en Stadswild? Lees dan haar boek Stadswild, Leef als een oermens in de stad

Angélique Heijligers

Meer inspirerende en glowing peeps:
Fit mom Josine Gräfe
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Manon Kosterman van GirlsLove2Travel
Model, schrijver en marathonloper Marius Hordijk
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.