O she glows: Annemerel de Jongh

Annemerel de Jongh (26) is blogger en freelance redacteur. Vorige week verscheen haar eerste boek: Live, Love, Run. Hierin lees je alles over Annemerel’s hardloopavonturen en vind je praktische tips over beginnen met hardlopen tot het lopen van de marathon. Hoog tijd om deze mooie, vrolijke dame te onderwerpen aan een vragenvuur.

SPORT
Welke sporten doe je?
Ooit had ik een hekel aan hardlopen, stond het gelijk aan steken in mijn zij. Inmiddels is het mijn favoriet. Daarnaast ski ik ook graag, helaas kun je dat niet altijd en overal doen, wat met hardlopen wel het geval is.
Waarom deze sporten?
Hardlopen geeft me rust, het zorgt er voor dat ik mijn gedachten beter op een rijtje kan zetten. Het ontspant en het zorgt tegelijkertijd voor adrenaline. Maar ook creativiteit. Ik bedenk de meeste onderwerpen voor mijn blog en artikelen tijdens het lopen. Daarnaast is die goede conditie ook best mooi meegenomen. Het fijne van hardlopen vind ik ook dat je het overal kunt doen. Skiën zorgt net als hardlopen voor rust, ontspanning en adrenaline. Helaas moet ik daar wel 1000 kilometer voor rijden en is het net iets te kostbaar om iedere week te doen.
Hoe motiveer je jezelf?
Een belangrijke wedstrijd in het verschiet helpt voor mij het beste bij het hardlopen. Op die manier kan ik me heel goed motiveren om naar buiten te gaan. Zonder wedstrijd voel ik me wel eens een beetje stuurloos.
Welke tip heb je voor mensen die het moeilijk vinden om van de bank af te komen?
Niet nadenken, maar doen. In je hoofd maak je dingen vaak veel erger dan ze daadwerkelijk zijn. En het is zo zonde van je tijd. Heb je echt geen zin vandaag? Ga dan niet en voel je ook niet schuldig, anders heb je er nog niets aan dat je niet gegaan bent. Maar eh, de dag erna moet je dan wel gaan. Als ik me voorbereid op een wedstrijd plan ik mijn trainingen in dezelfde kalender in waar ik ook mijn werk en privéafspraken in plan, geen excuses dus. Soms moet ik een beetje schuiven omdat er een andere afspraak tussendoor komt, maar dat werkt voor mij wel het beste. In mijn boek heb ik zelfs een heel hoofdstuk aan motivatie gewijd. ;-)

IMG_3299annemerel annemerel

ETEN
Wat betekent gezond eten voor jou?
Ik ontzeg mezelf niets, daar word ik namelijk zielsongelukkig van. Ik heb weinig moeite met mezelf ergens toe zetten, maar dingen laten (minder eten) vind ik lastiger. Ik probeer in de basis gezond te eten. En als ik zin heb in iets lekkers, dan haal ik ook écht iets lekkers. Een stuk taart ofzo. Geen rol oreo’s, want die rol moet altijd op en daarna voel ik me rot, na een stuk taart ben ik juist zielsgelukkig. Dat stuk taart motiveert dan ook weer om te gaan rennen.
Wat is jouw relatie met eten?
Ik hou van eten. Eten is een van mijn favoriete bezigheden. Als je mij vraagt naar de ideale dag dan zeg ik dingen als ‘lekker ontbijten’ ‘lekker lunchen’ ‘taartje eten’ ‘gezellig wat drinken’ ‘goed dineren’. Eten maakt me oprecht gelukkig.
Wat eet en drink je zoal op een dag?
Vaak ontbijt ik met een bananenpannenkoek (twee eieren, banaan, handje havermout en eetlepel kaneel gebakken in kokosolie). Tussen de middag eet ik vaak een speltbroodje met avocado en zalm en ’s avonds eet ik van alles, van pasta’s tot sushi en noedels. Tussendoor eet ik regelmatig taart (drie keer in de week zeker wel) en als ik trek heb neem ik vaak een banaan of een raw vegan reep (van Nakd of Beond).
Wat zijn je guilty pleasures?
Taart!!! Maar ik heb geleerd dat er geen guilt in pleasure zit. ;-)
Wat is je favoriete hotspot?
In Den Haag eet ik graag sushi bij Kiraku, de beste van de stad. Je moet ook vooral de salade met tonijn en avocado proberen! Mijn favoriete ontbijt en lunchtentje zit in Parijs en heet ‘La Favorite’ ze hebben daar de lekkerste gepocheerde eieren met zalm. ’s Middags bestel ik er dan ook Franse frietjes bij, ’s morgen neem ik een lekker warm croissantje.

annemerel annemerel

REIZEN
Wat doe je het liefst tijdens je vakantie?
Ik hou van wintersportvakanties, lekker de hele dag skiën en dan aan het eind van de middag nog een wijntje of een Aperol Spritz, lekker eten en vroeg naar bed. Maar ik hou ook van lekker niksen in Italië bij het zwembad. Alhoewel, niksen… ik ben dan vaak toch wel een beetje aan het werk, beetje schrijven enzo. Dat wissel ik dan ook graag af met dagjes Rome, Florence en Milaan.
Wat is de meest bijzondere plek waar je bent geweest?
Ik kom net terug van een reisje naar Noorwegen waar ik onder andere de Fjorden heb bezocht. Het was zo mooi! Die bergen, dat water en we hadden superveel geluk met het weer, blauw met een paar wolkjes die de lucht nog interessanter maakte. Heel bijzonder! Verder ben ik verliefd op Oostenrijk. Als ik dat land binnen rij heb ik het gevoel dat ik thuis ben.
Waar wil je nog heel graag naartoe?
Ik zou graag meer zien van de VS, een roadtrip lijkt me fantastisch. Ik wil alles zien. De oostkust, de westkust, het diepe zuiden… Maar ook Australië staat nog op mijn verlanglijstje.

annemerel

MOTTO
Wie of wat inspireert je?
Mijn eigen drang om altijd meer te willen. Toen ik vorig jaar in Berlijn 3.26 op de marathon liep had ik heel even het idee dat er niets meer te wensen viel. Ik had niet verwacht dat ik ooit 3.26 zou kunnen lopen, laat staan in Berlijn. Even hoefde ik niet meer en daardoor kreeg ik ook minder zin om hard te lopen. Ik probeerde het hardlopen minder serieus te nemen en gewoon voor de lol te lopen, maar dat werkt niet voor mij, ik heb echt een duidelijk doel nodig. Maar ook een grote motivatie: mijn bloglezeressen, zij zijn mijn stok achter de deur.
Hoe sta je in het leven?
Ik probeer van alles te genieten en zoveel mogelijk dingen te doen die me gelukkig maken. De sportschool maakt mij niet gelukkig, daar ga ik dan ook gewoon niet naartoe. Ik zoek dan naar iets wat me wel gelukkig maakt en dat ongeveer hetzelfde effect heeft, kleine krachtoefeningen die ik gewoon thuis kan doen. Ik geloof dat het leven veel te kort is om dingen te doen waar je ongelukkig van wordt. Maar tegelijkertijd: sommige dingen horen er wel bij. Ik bedoel, administratie vind ik ook niet leuk, maar het hoort wel bij iets dat ik ontzettend leuk vind, mijn werk. Je moet beseffen dat je soms dingen moet doen waar je niet ontzettend gelukkig van wordt, omdat deze jou in staat stellen om de dingen te doen die je wél gelukkig maken. Je moet altijd een afweging maken voor jezelf, levert het je meer op dan dat je er voor moet inleveren. Zo denk ik ook over het hele sixpack-verhaal. Ik vind een strakke buik a la Gigi Hadid prachtig, maar ik denk dat ik gelukkiger ben zonder sixpack en dat ik gewoon nog normaal kan leven, dan dat ik ieder stukje taart moet afslaan en keihard moet trainen. Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat je niet alles nog kunt hebben.

annemerel

Heb je Annemerel’s boek Live, Love, Run nog niet? Bestel ‘m dan snel hier. Van 10 t/m 18 februari leert Annemerel je hoe je de perfecte hardloopselfie maakt tijdens haar boektour bij Run2Day.

187473-2D_ANNEMEREL_RGB-d1082d-original-1447677002

Meer inspirerende en glowing peeps:
Fitgirl Christel van der Nol
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fit mom Josine Gräfe
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.