O She Glows: Eline Tullener

Onze nieuwste gastblogger is gek op verschillende sporten en afwisseling is dan ook iets dat Eline Tullener (28) graag aanbrengt in haar schema. Niet alleen werkt ze bij een kennisinstituut op gebied van merk-, design- en communicatiemanagement, ook is ze tekstschrijver. Vanuit Rotterdam, waar ze samen woont met haar vriend, gaat Eline jou inspireren met allerlei healthy & happy artikelen op glowmag.nl!

Sporten
Hardlopen is by far mijn favoriete sport; ik probeer iedere week zeker drie keer te rennen. Fietsen doe ik ook vaak. Ik fiets vrijwel elke dag naar mijn werk, dat is al gauw 40 minuten per dag. Met mooi weer pak ik samen met mijn vriend de racefiets of maken we een fijne wandeling door het bos of over het strand. Verder sta ik geregeld extra vroeg op om op mijn yogamatje thuis wat oefeningen te doen, zoals squats, core stability, oefeningen met een kettlebell en gewichten of mini-workouts met een app. Maar ook soms wat rustige yoga-oefeningen, hoewel ik daarvoor niet altijd het geduld heb… O ja; en ik ben gek op tafeltennissen!

Afwisseling
Ik vind het leuk om sporten af te kunnen wisselen. Deze sporten bieden me genoeg uitdaging –ondanks dat ik de meeste al jaren beoefen. Ik wil dan toch nog graag een stapje extra zetten en mezelf verbeteren op tijden of techniek. Dat kan ik soms heel solistisch oppakken (bijvoorbeeld door uren alleen te rennen in training voor een marathon): ik ben dan volledig gefocust en laat me dan het liefst door niemand afleiden. Maar sporten hoeft voor mij zeker niet alleen daar om te gaan; ik wil er vooral plezier aan beleven! Daarom speel ik ook graag een wedstrijdje tafeltennis met vrienden of neem ik een paar lessen spinning om keihard op de muziek mee te bouncen!

De fun-kant van sporten
Vroeger was ik eigenlijk niet zo sportief. Ik wilde wel altijd wat ‘doen’, maar sporten deed ik er maar een beetje bij. Totdat ik een relatie kreeg met mijn vriend Peter, nu zo’n 8 jaar geleden. Hij is mega-sportief en waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. ;-) Hij liet mij voor het eerst kennismaken met de fun-kant. Mede dankzij hem is sporten een vast onderdeel van mijn en ons leven geworden.

medaille

Motivatie
Natuurlijk moet ook ik mezelf af en toe van de bank trekken. Ik ben altijd blij als ik gesport heb, ook al is het maar een half uurtje. Dus dat houd ik mezelf altijd voor. Ik weet dat ik me energieker voel als ik de dag begin met een rondje hardlopen door het park.

Ontdek wat je leuk vindt!
Ik heb lang gezocht naar sporten die echt goed bij mij, mijn leven en mijn lijf passen. Ik heb dus veel sporten geprobeerd en doe dat trouwens nog steeds; dat zou ik iedereen aanraden! Ontdek wat je leuk vindt, waar je uitdaging in ziet of waar je energie van krijgt. Misschien kun je met hulp van een vriend(in) of professionele trainer ontdekken wat echt bij jou past.

Visie op een gezond eetpatroon
Regelmaat en afwisseling, twee uitersten maar beide ontzettend belangrijk voor een gebalanceerd eetpatroon als je het mij vraagt. Door met regelmaat te eten maar wel genoeg afwisseling aan te brengen in wat je eet, houd je je systeem op gang en raak je nooit verveeld!

Maaltijden
Ik moet bekennen dat ik lang een haat-liefde-verhouding met eten heb gehad. Heel af en toe, als ik gestrest ben, heb ik dat nog steeds. Maar ik weet dat ik goed moet eten om niet te veel af te vallen, zeker als ik veel sport gebeurt dat nog wel eens. Dus probeer ik elke dag vijf (kleine) maaltijden te eten. Wel moet ik letten op mijn voeding omdat ik niet zo goed tegen koemelk kan. Ook kan ik vetrijk voedsel beter laten staan, omdat mijn buik dan gaat protesteren…

groene smoothie

Mijn eetpatroon
Ik maak thuis meestal het ontbijt en ga dan voor een zelfgemaakte smoothie op basis van ongezoete amandelmelk of water. Daar gaat vaak fruit of groente, zoals spinazie of rode biet, in. Ook havermoutpap is favoriet, lekker warm met appel en kaneel. Maar soms is een speltcracker met oude geitenkaas of een snelle omelet met paprika en ui ook wel zo makkelijk op een doordeweekse dag. In de middag staat ook vaak spelt op het menu; vaak gecombineerd met geitenkaas of een salade met avocado, tomaat en komkommer. Tussendoor eet ik graag wat rauwkost, fruit of een sojayoghurtje. ’s Avonds maken we van alles wat; in de winter experimenteren we vaak met zelfgemaakte groentesoepen en sinds kort hebben we een spiraalsnijder, waardoor we de oude vertrouwde volkoren of speltpasta afwisselen met een courgette- of wortelpasta. Ik eet vrij weinig vlees en ga liever voor vis of vegetarisch en koop waar dat kan van biologische teelt.

Guilty pleasures
Ik voel me er gelukkig niet meer zo guilty over: ik kan enorm genieten van rozijnen en pure chocola (het liefst gecombineerd!). En ik ben – vooral in het weekend- gek op een vers stokbroodje met olijfolie. Beetje dippen, glas rode wijn erbij… Yum!

Hotspots
Ik ben pas verhuisd van Utrecht naar Rotterdam en ben mijn buurt (Blijdorp) nog een beetje aan het verkennen. Maar BioBodega of Caffe Booon (beide in de Proveniersstraat) zijn erg fijne plekjes voor een goede kop koffie en een lekkere (biologische) lunch. In Utrecht kon je me ieder weekend vinden in Broei (Oosterkade), heerlijke tent met een simpele maar verrassende kaart en de beste koffie van de stad.

Regelmaat loslaten op vakantie
Ik laat me het liefst verrassen tijdens vakantie! Waar ik ‘doordeweeks’ nogal van de agenda en de deadlines ben, hou ik ervan om op vakantie alle regelmaat in tijd en activiteiten los te kunnen laten en me over te geven aan het leefritme van het land waar ik dan ben. Ik neem op onze verre reizen nooit mijn telefoon mee. Ik leef dan wat meer met de dag. Vaak kiezen mijn vriend en ik een bestemming, bekijken de hotspots in de LonelyPlanet of op internet, en lezen ons in het vliegtuig in. We boeken vaak alleen de vluchten van tevoren en bekijken na aankomst wat we precies willen doen. Maar onze gemene deler is altijd: een goede mix van cultuur, natuur en avontuur!

Eline

Bijzondere plek
De meest bijzonder plek waar ik ben geweest? Da’s een lastige… ik moet direct denken aan de sawa’s op Bali of de baai van Kaikoura in Nieuw-Zeeland. Maar ik denk dat Cape Range National Park in het noorden van West-Australië het meest bijzonder was. Na een lange autorit renden we bij Turquoise Beach de zee in en het eerste dat we onder water zagen was een zeeschildpad. We kampeerden er een week tussen de kangoeroes en kwamen maar zelden andere mensen tegen.

Travel wishlist
Ik zou dolgraag IJsland willen zien, en alle landen van Scandinavië. New York staat ook op mijn verlanglijstje, maar dan graag in combinatie met het rennen van de marathon!

Inspiratie
Ik hou ervan om allerlei verschillende mensen te leren kennen; met ze te praten, hun verhaal te horen en me in te leven in hun leven. Ik raak geïnspireerd van mensen die met een twinkeling in hun ogen vertellen over wat ze doen, waar ze gelukkig van worden of welke keuzes ze maken in hun leven. En dat ik daar dan wat mee kan doen, zoals hun verhaal opschrijven of hen helpen of adviseren vanuit mijn werk. Op persoonlijk vlak inspireert mijn moeder mij enorm; zij is een ongelooflijk sterke vrouw waar ik nog steeds elke dag van leer.

Leven
Ik sta positief en actief in het leven! Vroeger pakte ik alles aan. Nu leer ik iets meer bewuste keuzes voor mezelf te maken, bijvoorbeeld door wat vaker ‘nee’ te zeggen en dingen wat makkelijker los te laten.

Favo qoute
“The only constant in life is change.”

Eline

Meer inspirerende en glowing peeps:
Sporty mom Sabrina van Altena-Hartman
Blogster en running girl Annemerel
Fitgirl Christel van der Nol
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.