O she glows: Inge Koopman

Inge Koopman (33) is personal trainer en foodcoach. Ze woont samen met haar man en kinderen in Hoorn en weet hoe lastig het kan zijn om als moeder met jonge kinderen tijd te maken om te sporten en een makkelijke, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Op haar site thehealthcick.com deelt ze handige workouts die je thuis kunt doen en heerlijke kidsproof recepten. Tijd om deze health chick eens aan de tand te voelen!

Hardlopen, krachttraining en HIIT
Ik houd van hardlopen, krachttraining en HIIT en heb daarom van mijn passie mijn werk gemaakt met mijn FitCamp trainingen en personal training. Ik beweeg eigenlijk iedere dag. Naast al mijn trainingen met mijn cliënten en FitCamp groepen. Stap ik ook op de fiets of ga lopend boodschappen doen of de kinderen naar school brengen.

Energie
Hardlopen vind ik heerlijk omdat mijn hoofd dan helemaal tot rust komt. Zeker als ik over de dijk bij ons ren en alle bootjes op het water zie varen. Krachttraining en HIIT vind ik lekker omdat ik daar al mijn energie in kwijt kan met als bonus: je word er sterker en strakker van. En dat komt goed van pas als je kinderen hebt: je moet ze geregeld tillen en achter ze aan rennen!

In mijn eigen kracht
Ik voel me sterk als ik sport. Alsof ik dan echt in mijn eigen kracht sta. Ik houd van doelen stellen en buiten mijn comfortzone gaan om ze te bereiken. Sport is daar ideaal voor. Het geeft me ook extra energie als ik andere vrouwen train. Het is zo fantastisch om andere vrouwen te helpen een fitter en gezonder lichaam te krijgen.

Manier van leven
Ik ben zelf al heel gemotiveerd, zeker als ik een doel voor ogen heb. Daarbij weet ik dat ik mezelf nog lekkerder voel als ik getraind heb. Omdat ik natuurlijk ook een voorbeeld functie heb voor mijn cliënten gaat het eigenlijk ook automatisch. Het is gewoon mijn manier van leven geworden.

De eerste stap
Als je wilt beginnen met sporten is de eerste stap het moeilijkst omdat je uit je veilige comfortzone stapt. Sluit je aan bij een leuke trainingsgroep of ga samen met een vriendin. Dan heb je een stok achter de deur en ben je extra gemotiveerd om te gaan. Ik weet zeker dat als je over een maand terug kijkt, je supertrots op jezelf bent.

Inge koopman2

Way of living
Voor mij is gezonde voeding teruggaan naar de basis: vers, simpel en gezond. Als werkende moeder met 2 kinderen vind ik het ook heel belangrijk dat het allemaal past binnen het gezinsleven. Ik geloof in de 80/20 regel. Waarbij je 80 procent van de week bewust gezond kookt en eet en waarbij je 20 procent van de week je even mag laten gaan als je daar behoefte aan hebt. Zo hoef je jezelf niets te ontzeggen en wordt een healthy lifestyle een way of living voor de rest van je leven.

Je lijf voeden
Ik houd van lekker eten en in de keuken staan te experimenteren. Helemaal als de kinderen en mijn man ook helpen. Ik kan ontzettend genieten van een huis vol vrienden of familie met allemaal heerlijke verse gerechten op tafel. Daarbij staat eten voor mij ook voor goed voor je lichaam zorgen en het geven wat je nodig hebt. Ik weet inmiddels precies wat mijn lichaam nodig heeft en pas hier mijn voeding op aan. Sinds ik zo leef voel ik me fit en vol energie, mijn haar is dikker en mijn huid straalt.

Menu van de dag
Ik begin de dag altijd met een groot glas gekookt water met citroen en appelazijn. Ondertussen maak ik bijvoorbeeld een groene smoothie, havermoutpap met appel en kaneel, vanille blueberrie pannenkoekjes of een omelet. Voor de lunch heb ik een prep meal klaarstaan in de koelkast. Dit kan een restje van het avondeten van gister zijn of een soep, salade of pannenkoekjes. ’s Avond eet ik veel veggies met rijst, spelt of aardappel en vis of kip. Ook een ovenschotel met zoete aardappel, rode bieten en geitenkaas vind ik heerlijk. Met snacks wissel ik veel af; van gezonde ontbijtkoek, smoothie, healthy cheesecake tot zelfgemaakt ijs. En ik drink de hele dag liters water en thee.

Zoetekauw
Ik ben een echte zoetekauw en dol op toetjes en taart. Gelukkig verzin ik heel veel gezonde varianten waardoor ik hier evengoed nog lekker van kan genieten.

Sterrenrestaurant
Lucas Rive is een Michelin sterrenrestaurant bij ons in de stad. Als je van lekker eten houdt, vind ik dat je jezelf dat af en toe moet gunnen. Iedere hap die je neemt is fantastisch!

Thailand
Tijdens vakanties ga ik het liefst rondreizen. Vorig jaar ben ik met mijn man, kinderen en mijn broer gaan backpacken door Thailand zonder plan. We regelden alles daar en het was fantastisch! Zo ongedwongen en vrij. Ook dan zijn we erg actief: wandelen in de bergen, fietsen, kanoën, etc.

Onvoorwaardelijk
Ik kan geïnspireerd raken door alles en iedereen om mij heen! Maar in het bijzonder door mijn man Alix ,omdat hij onvoorwaardelijk in mij gelooft en me stimuleert om al mijn ideeën en dromen realiteit te laten worden.

Dromen, durven, doen
Ik geloof dat je alles kunt wat je wilt als je maar positief naar het leven kijkt en durft te gaan voor je dromen. En natuurlijk bereid bent om heel hard te werken. En ik geloof in liefde. Als je vanuit liefde kunt leven, krijg je een heleboel liefde terug van de mensen om je heen en komen mooie kansen op je pad. En dat begint natuurlijk bij liefde voor jezelf. De slogan van The Health Chick is niet voor niets Live life in the body you love!

Inge Koopman3

Meer inspirerende en glowing peeps:
Glow blogger Eline Tullener
Sporty mom Sabrina van Altena-Hartman
Blogster en running girl Annemerel
Fitgirl Christel van der Nol
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.