O she glows: Irene Trimp

Irene Trimp (35) is Communicatieadviseur bij CAOP en woont samen met haar man en twee zoons in Rotterdam. Ze blogt over het moederschap, sporten, gezond & lekker eten en reizen op Finkelstein & Sons.

Sporten
“Ik heb het geluk om tegen betaling te mogen sporten. Ik geef twee keer per week Sh’Bam, een dans cardio workout van fitnessimperium Les Mills. Sinds kort geef ik ook BodyBalance, een workout met tai chi, power yoga en pilates elementen: een van de weinige rustmomenten voor mezelf. De poweryoga en pilatesoefeningen zijn voor mij de enige manier om aan krachttraining te doen, want daar heb ik een enorme hekel aan! Daarnaast loop ik 3 keer per week hard. Ik ben vorig jaar begonnen om samen met mijn zusje iets leuks te doen. We zouden gezellig samen de Ladies Run lopen. Uiteindelijk gingen we snoeihard voor een goede tijd. Hardlopen geeft me kracht. Ik had NOOIT gedacht dat ik ooit zou hardlopen. Vorig jaar liep ik gewoon 15 kilometer tijdens de Bruggenloop! Hardlopen is zo’n enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik vind het ook heerlijk om buiten te zijn, zelfs in de wind of kou. Die momenten voor mezelf maken het makkelijk om er daarna weer vol voor mijn kids, man en vrienden te zijn. En me te storten op mijn werk.”

Irene1

Eten
“Ik kan enorm genieten van lekker eten, mooi gepresenteerd eten en gezellig samen eten. Ik ontbijt meestal met een kommetje volle yoghurt met muesli en blauwe bessen en een glas grapefruitsap. Of havermoutpap met amandelmelk, banaan, kaneel en honing. Tijdens de lunch eet ik het liefs warm. Ik zorg dat ik op mijn vrije dag een kliekje kan opwarmen: gebakken rijst met sambal en ei, andijviestamppot opbakken in de pan of een restje stoofpotje met brood. Op werkdagen eet ik voornamelijk brood, maar daar ben ik eigenlijk niet zo’n fan van. Met humus en tomaat, kipfilet en roomkaas of geitenkaas en honing is het te doen. Glaasje karnemelk en stukje fruit erbij, klaar! Doordeweeks is het met al die sportdagen een uitdaging om snel iets gezonds op tafel te zetten. Gewokte groenten met kip en rijst of bami staat elke week op het menu. Ik probeer ook één keer per week vegetarisch te koken. Mijn mannen lusten zo waar quinoa met pompoen, spinazie en geitenkaas.
Mijn guilty pleasure? Kaas! De hele decembermaand ben ik losgegaan op kaasplankjes met zachte kazen, roodkorstige kazen, blauwschimmelkazen, rijpe harde kazen. Nog beter: kaas met port. O en de zelfgemaakte kaassoesjes en kaasbolletjes van mijn moeder, mmm! Helaas niet zo goed voor mijn spijsvertering. ”

Photo 02-12-13 07 30 17

Hotspot
Hotspot Hutspot is een wijkrestaurant bij mij in de buurt waar je voor € 7,- een driegangenmenu kunt eten. Biologisch en uit eigen tuin! Het is vooral favoriet omdat mijn oudste zoon er op donderdag graag komt om er te leren koken. Na de ‘personeelsmaaltijd’ bedient hij met andere tieners de gasten, samen met twintigers uit een werkgelegenheids-project en vrijwilligers. Echt, zo gastvrij word je zelden ergens anders behandeld. Als ik geen zin heb om te koken, dan gaan we naar Hutspot!”

Reizen
“We wisselen jaarlijks Europa af met een verre reis. Vorig jaar hebben we met de jongens drie weken met een camper door West-Canada getrokken. Het Pacific Rim National Park in Canada is wel de meest bijzondere plek waar ik ben geweest. Het voelt als het uiterste puntje van de wereld. We liepen door een temporaal regenwoud naar een volledig in mist gehuld strand. Natuur met een hoofdletter N. Dit jaar gaan we naar Kroatië of Scandinavië. Vaste onderdelen tijdens onze vakanties zijn: een wandeling in een belachelijk mooi natuurpark, lekker eten, door een stad struinen en lekker ontspannen aan de waterkant.
Het liefste ga ik nog een keer naar Indonesië met mijn mannen. Naar Java en Sulawesi, waar mijn ouders vandaan komen. En dan schandalig luxe afsluiten in een duikresort op Bunaken. Met mijn man heb ik een top tien van favoriete landen gemaakt voor de komende tien jaar: Zuid-Afrika, Japan, Peru, Mexico, Nieuw-Zeeland, Vietnam en Argentinië. Amerika blijft favoriet. Ik wil graag een keer met de jongens naar New York.”

Inspiratie
“Ik vind zoveel dingen mooi, leuk en interessant! Als ik een mooie foto zie, dan denk ik: o leuk, fotograferen! En zo gaat dat met heel veel dingen. Het meest inspirerend vind ik daarom mensen die doorbijten, volhouden, ook al is dat niet makkelijk. Bijvoorbeeld een man met een dubbele dwarslaesie die gewoon fulltime werkt, maar ook Nelson Mandela die na bijna 30 jaar gevangenschap in staat is zijn bewaarders te vergeven.”

Motto
“Het mooie aan kinderen is dat ze zo’n heerlijk frisse blik hebben en zo onbevangen zijn. Ineens stilstaan op straat om een lieveheersbeestje te redden, samen zingen op de fiets of in de plassen stampen. Ik doe mijn best om alles van Minecraft of Plants vs. Zombies te weten en om samen een macarontoren te bakken. Dat is niet altijd even makkelijk, want ouderschap is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar hoewel niet altijd hysterisch positief, vind ik mezelf wel een optimist. Bovendien helpt het mantra ‘het is een fase, het is een fase, het is een fase….’ me door lastige periodes heen.”

Photo 02-07-13 20 36 07

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.