O She Glows: Lisa Deen

Journaliste Lisa Deen (26) is een van de weinige vrouwen in de Nederlandse sportjournalistiek. Ze wil graag vrouwelijke sportliefhebbers met een journalistieke achtergrond inspireren en motiveren om de stap richting de sportjournalistiek te nemen. Vanuit Lissabon waar zij woont houdt ze je via Bom Dia Lisa op de hoogte over haar avonturen in de (sport)journalistiek en haar passie voor reizen. En ze gaat ook bloggen voor Glow, dus wie is deze sportieve dame eigenlijk die ‘haar mannetje’ staat in de sportwereld?

Sporten? Het zou gek zijn als ik nu zou zeggen dat ik helemaal niets met sport doe. Sport beheerst mijn leven. Niet alleen door mijn werk als sportjournalist, maar ook omdat ik zelf graag sport. Dag in, dag uit ben ik met sport bezig. Vroeger heb ik altijd geturnd en momenteel sta ik dagelijks om 07:00 uur in de CrossFit box voor een workout. Een perfect begin van de dag, die vervolgens in het teken van sport blijft staan. Schrijven over sport en het interviewen van sporters is wat mij dagelijks bezighoudt. Af en toe bezoek ik ook grote sportevenementen waar ik vervolgens verslag van doe. En zo combineer ik mijn drie passies: journalistiek, sport en reizen.

Portugal
Momenteel ben ik woonachtig in Lissabon, Portugal. Stiekem heb ik altijd al in Portugal willen wonen en in 2016 kon ik die droom waarmaken. Door mijn ouders ben ik besmet geraakt met het Portugal-virus. Elke zomervakantie gingen we op vakantie naar Portugal en zo raakte ik verliefd op het land. Inmiddels ben ik vanuit Portugal werkzaam als freelance sportjournalist. Nog veelal voor Nederlandse werkgevers, maar wie weet! Bovendien zul je op mijn website meer lezen over mijn avonturen in de Portugese hoofdstad. Als je mij om een favoriete hotspot vraagt dan zeg ik: Lissabon! En als ik nu in een vliegtuig zou mogen stappen…. Tsja… dan wil ik naar Portugal. Maar daar ben ik al, haha!

Inspiratie
Wat mij inspireert zijn de bijzondere verhalen van sporters. Verhalen die ik vrijwel dagelijks mag optekenen. Ik vind het zo ontzettend boeiend om het verhaal achter de successen van de Nederlandse (en buitenlandse) toppers te ontdekken. Succes komt namelijk niet vanzelf. Je moet er keihard voor werken. En op de weg naar succes krijgen sporters ook zo ontzettend veel tegenslagen. Dat kunnen blessures zijn, maar ook andere dingen. Ik vind het ontzettend interessant om die verhalen op papier te zetten of in beeld te krijgen.

Lisa Deen

Reizen
Door mijn werk ben ik veel op pad. In eigen land, maar ook in het buitenland. Toch heb ik dan niet veel tijd om echt te relaxen. Vaak zit ik dagenlang in een sporthal of vlieg ik van het ene interview naar het andere. Gelukkig is er meestal nog wel wat tijd om kort even de stad te ontdekken.

Tijdens een vakantie ben ik daarom graag echt even weg van alles. Lekker niets doen. Ik kan urenlang op het strand liggen, zwemmen in de zee of beach-tennis of volleybal spelen. Daar kan je me echt blij mee maken. Ik ben echt een zomermens. Van de zon en snikheet weer word ik blij. Wat dat betreft heb ik met Portugal een prima land gekozen! Verder vind ik het ook geweldig om urenlang rond te dwalen in een nieuwe stad. Het liefst zonder kaart of Google Maps. Want als je gewoon ronddwaalt ontdek je vaak het meest!

Lisa Deen

Meer inspirerende en glowing peeps:
Healthcoach en ondernemer Vivian Reijs
Blogster en running girl Annemerel
Fitgirl Christel van der Nol
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.