O She Glows: Miny Verheij

Zeg je energie, dan zit je bij Miny Verheij (33) wel goed. Ze is niet alleen opvoedondersteuner, maar ook yogadocent en hardlooptrainer in opleiding. Ze doet aan hardlopen en yoga, maar ook andere sporten beoefent ze regelmatig. En er komt nog iets bij… Miny gaat namelijk ook voor Glow schrijven als gastblogger! Wij vroegen haar het sporthemd van het lijf, zodat je vast wat meer over haar te weten komt!

Sporten
Ik ben compleet verslaafd aan hardlopen en doe dit 3 tot 4 keer per week. Dit wissel ik af met mijn andere passie; yoga. Ik doe het liefst een actieve vorm van yoga, zoals poweryoga of ashtanga yoga. Daarnaast zit ik regelmatig op de racefiets, klim of boulder ik graag en ook suppen vind ik leuk om te doen.

Hardlopen
Bij hardlopen vind ik het heerlijk om mezelf uit te dagen. Steeds verder en harder kunnen lopen geeft me echt een kick. Ik droom er dan ook van om ooit nog marathon in het buitenland te doen. Wanneer ik aan het hardlopen ben geniet ik enorm van de omgeving om mij heen. Steeds een nieuwe route zoeken en nieuwe plekken ontdekken geeft me echt een gevoel van vrijheid.

Yoga
Yoga is voor mij een manier van leven. Yoga stopt niet wanneer ik van m’n mat af stap, maar neem ik ook mee in mijn dagelijks leven. Bewust leven en respect voor de wereld om mij heen zijn dingen die ik van yoga leer. Daarnaast vind ik het heerlijk om me in het zweet te werken op mijn mat en te voelen dat ik verder kom in de houdingen.

Insta-motivatie
Ik heb eigenlijk altijd wel zin om te sporten, maar wanneer het slecht weer is en ik twijfel of ik zal gaan rennen, helpt het altijd wel om even op Instagram te kijken en te zien hoe sportief iedereen bezig is. Dat geeft me dan net dat zetje om toch te gaan.

Gezond en puur eten
Ik vind het belangrijk om gezond en puur te eten. Ik ben al jaren vegetariër en eet grotendeels plantaardig. Recepten zoek ik in kookboeken en op blogs maar ook zelf recepten bedenken vind ik super leuk om te doen. Ik kan echt genieten van het bakken van een taart of het maken van een uitgebreide lunch voor familie en vrienden. Het BankjesCollectief vind ik ook een erg leuk initiatief! Op die manier heb ik al eens een thuisrestaurant georganiseerd met zelfgemaakte hapjes en sapjes.

Dagelijkse kost
Ik ontbijt dagelijks met een kom havermout. De topping varieert, maar de vertrouwde basis blijft havervlokken met amandelmelk. Ik zorg zelfs dat ik dit op vakantie kan blijven eten. Als lunch neem ik vaak een smoothie of salade mee. Ik fiets voor mijn werk de hele stad door, maar zorg dat ik ’s ochtends eerst mijn lunch op kantoor neerzet. ’s Avonds eet ik de ene keer Hollandse pot, maar ook vaak een grote salade, of Indische of Italiaanse maaltijden. De basis is altijd veel groente. Het liefst zou ik elke dag een salade eten, maar daar wordt mijn pleegzoon niet echt gelukkig van.

Coffee please!
Ik kan echt ultiem gelukkig worden van een goede kop koffie. Een Flat White met amandelmelk of een goede espresso zijn echt favoriet. Op een sterke kop koffie kan ik goed hardlopen.Helaas word ik erg druk van koffie, dus moet ik het wel doseren.  Voor een goede koffie ga ik het liefst naar 30ml in de Mariastraat in Utrecht. Hier weten de barista’s alles van koffie. Ze hebben een eigen branderij in de zaak en kunnen mooi vertellen over het hele proces van boon tot het zetten van de koffie. Je proeft hier echt de liefde voor het product. Het glutenvrije bananenbrood is ook een aanrader.

Vakantie
Op vakantie vind ik een mix van natuur en een stad verkennen het prettigst. De rust van het bos of een strand, maar ook de mogelijkheid om naar de stad te gaan en nieuwe koffietentjes ontdekken. Op vakantie blijf ik lekker sporten. Ik vind het heerlijk om al rennend een nieuwe plek te verkennen of een yogales te volgen bij een lokale yogaschool.

Miny Verheij
Vrijwilligerswerk in Malawi
Samen met mijn vrouw Julia heb ik al veel mooie reizen mogen maken. Zo hebben we onder andere Nepal, Tibet, Zuid Afrika, Malawi en Bali bezocht. Vooral de reis naar Malawi waar we een maand vrijwilligerswerk hebben gedaan was voor mij speciaal. Ik heb een dag mogen assisteren bij de verpleegkundigen van Unicef. We hebben die dag wel 100 baby’s gewogen en vaccinatieboekjes ingevuld. Het feit dat de moeders deze controle belangrijk genoeg vonden om uren te lopen met een kindje op hun rug heeft veel indruk op mij gemaakt.

Bucket list
Ooit zou ik graag de Fjällräven Classic willen wandelen. Een tocht van 110km door Zweeds Lapland waarbij je alles zelf in je rugzak mee moet nemen en een aantal dagen door prachtige natuur mag zwerven. Lijkt mij een hele mooie ervaring!

Motto
Een mooie zin die ik een yogadocente tijdens een les ooit hoorde uitspreken was: “De adem mag nooit het offer zijn van de pose”. Dit is een quote die mij altijd helpt om mezelf bewust te blijven van het doel van mijn yoga practice. Het gaat om de intentie en niet om zo ver mogelijk in een houding te komen.

O she glows3

Meer inspirerende en glowing peeps:
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fit mom Josine Gräfe
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Model en Runner’s World columnist Marius Hordijk
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.