O She Glows: Tessa Linssen

Triatlete Tessa Linssen (28) uit De Bilt weet wat doorzetten is. Dit jaar volbracht zij de hele(!) triatlon in Almere. Ja, dat is dus 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,195km hardlopen. Tijd om deze vrolijke en stralende ‘iron woman’ eens aan de tand te voelen. Naast haar werk als Product Manager bij PowerBar is ze vooral veel in het water en op de weg te vinden. Maar Tessa ga je ook vaker online tegenkomen want ze is de nieuwste gastblogger op glowmag.nl!

Triatlon
Als je voor een triatlon traint moet je natuurlijk veel zwemmen, fietsen en hardlopen. Het is vooral een leuke sport omdat je altijd wel iets kunt doen. Ik hou van afwisseling en van veel trainen; dat kan met deze sport perfect. Daarbij geeft alle drie de sporten combineren geeft mij een enorm power gevoel. Hiernaast doe ik soms ook aan yoga.

Sporten
Ik word heel erg blij en energiek van sporten. Erna ben ik op mijn gelukkigst en vaak een beetje hyper. Mezelf motiveren is meestal niet nodig. Als dat wel het geval is, na een heel drukke dag of bijvoorbeeld als het heel hard regent, probeer ik te denken aan hoe lekker je je voelt na een training. Als zelfs dat niet helpt denk ik aan geplande wedstrijden. Dan ‘moet’ ik van mezelf wel.

foto 1

De bank zit lekkerder na het sporten
Wat ook helpt om tóch te gaan is denken aan de voordelen die sporten heeft. Bij veel sporten kom je buiten, het geeft je vaak meer energie dan het je kost, je ontmoet leuke mensen, je voelt je gezonder en de bank zit écht veel lekkerder na een uurtje sporten! Ook helpt het om een doel te hebben. Zorg er wel voor dat het doel een beetje uit je comfortzone ligt en je er dus wel écht iets voor moet doen. Dat geeft tegelijk een extra kick als je het haalt!

Eten
Gezond eten vind ik heel erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je energiek de dag door komt, jezelf krachtig voelt, maar ook dat je minder vaak ziek bent. Gezond eten is voor mij: nadenken bij wat je eet en zo puur mogelijk eten. Genieten is belangrijk, maar dat kan voor het overgrote deel ook prima met gezond eten.

Tessa pasta

In training
Als ik vol in training ben is mijn eetpatroon goed en gezond. In periodes dat ik wat minder doe ben ik nog wel eens zoekend, omdat er dan wat minder ritme en structuur is. In de basis houd ik er van om van gezonde producten heerlijke maaltijden en (sport)snacks te maken.

Eetpatroon
Ik ontbijt met sojayoghurt met muesli en fruit, koffie en water. Voor de lunch heb ik glutenvrij brood met kipfilet en rijstwafels met (geiten)kaas op het menu. Die wafels versier ik met wat ik maar aan groente in huis heb: sla, kiemgroente, paprika, avocado, wortels, maar ook noten. In het triatlonseizoen (wanneer ik de meeste uren train) eet ik ook vaak warm tussen de middag. Hartstikke handig! Dan steek ik mijn collega’s de ogen uit met heerlijke gezonde pasta’s of rijstgerechten met heel veel groente. ’s Avonds eet ik doordeweeks vooral snelle gezonde happen: rijst of pasta met veel groenten en mager vlees. Zonder sausjes maar mét verse kaas, noten, kruiden en pesto’s.

Snacken voor de training doe ik met lactosevrije kwark, rijstwafels met pindakaas, eiwitshakes en fruit en ik drink het liefste thee, koffie en water. Maar in het weekend drink ik toch echt een wijntje! Mijn guilty pleasures? Ik hou van kwark met een lepel pindakaas en pure chocolade met noten, hmmm! In de auto na een wedstrijd drink ik altijd een blikje cola light.

Restaurant
Mijn favo restaurant is GIJS in Utrecht, het walhalla als je glutenvrij of vegetarisch eet. Ineens is de hele kaart een optie! Verder heeft het een hele gezellige stadse sfeer.

Reizen
Ook op vakantie doe ik niets liever dan actief zijn en sporten. Embrun in Frankrijk is een bijzondere plek voor mij. Ik heb er mijn eerste buitenlandse triatlon gedaan en ben er ten huwelijk gevraagd! Australië, IJsland en Sicilië staan nog op de bucket list.

Inspiratie
Mijn trainer inspireert me enorm en ook mensen die gepassioneerd sporten vormen een bron van inspiratie voor me. Ik ben energiek, vrolijk, fanatiek en soms een tikje neurotisch. Mijn motto? If you can dream it, you can do it!

vakantie

Meer inspirerende en glowing peeps:
Sporty spice en gastblogger Miny Verheij
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fit mom Josine Gräfe
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Model en Runner’s World columnist Marius Hordijk
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.