Oosterse omelet met shiitake en taugé

De perfecte omelet is voor iedereen anders en het leuke is dat je er oneindig mee kunt variëren. Wij gaven een Oosterse draai aan het simpele eigerecht en dit is een favoriet hoor! En ook nog eens supergezond. Wist je dat shiitake bomvol voedingsstoffen zitten die je immuunsysteem een boost geven? Dit lunchgerecht is dus niet alleen goed voor je smaakpapillen, maar ook voor je weerstand. En dat is niet verkeerd in deze tijd van het jaar.

Hak het bosuitje fijn en snijd de shiitake in plakjes. Kluts de eieren in een kom, voeg de helft van de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak een omelet. Bak in een andere pan de bosui, shiitake en taugé in olijfolie. Voeg een scheutje sojasaus toe als de groenten beetgaar zijn en laat nog een half minuutje smoren. Leg de omelet op een bord, verdeel de groenten over het midden en voeg de omelet dicht. Eet smakelijk!

Shoppinglist (voor 1 omelet)
3 eieren
1 bosuitje
70 gram shiitake
100 gram taugé
sojasaus
olijfolie
peper en zout

oosterse omelet 1 oosterse omelet 3

Meer lunch inspiratie:
Boerenkool frittata met tomaat en parmezaan
Courgette fritters
Discosoep
Supersimpele slabootjes
Witlofsalade met blauwe kaas, peer en walnoten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *