Ontbijtrecept: warme eiermuffins

Het ontbijt is misschien wel onze favoriete maaltijd van de dag. De mogelijkheden zijn eindeloos en oh het is allemaal zo lekker. Havermout, mug cakes of zelfs een soort taartjes…. Gezond en lekker gaan prima samen! Dat geldt ook voor dit ontbijtrecept van eiermuffins met banaan en bosbessen. Eet ze als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst! Maar je kunt ze ook prima bewaren als healthy tussendoortje. Ze zijn zo klaar, lekker makkelijk toch?!

Prak de bananen fijn, maar houd een paar schijfjes banaan achter voor de garnering. Roer de geklutste eieren erdoor en voeg het vanilleschraapsel, het bakpoeder, een snufje zout en het amandelmeel toe. Meng alles goed en roer nu ook voorzichtig de bessen er doorheen. Vet de muffinvormpjes in met wat boter, (kokos)olie of cooking spray en vul ze met het mengsel tot net wat onder de rand. Garneer de muffins met wat schijfjes banaan en zet ze zo’n 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de muffins een klein beetje afkoelen, niet gemakkelijk met die heerlijke geur in je keuken…

Shopping list (voor 4 muffins)
2 kleine bananen (goed rijp)
2 eieren
6-8 el amandelmeel
1/2 vanillestokje, uitgeschraapt
1 tl bakpoeder
1 handje bosbessen
zout

DSC_4663

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *