Van een rondje Rotterdam naar?… De Mont Blanc!

Laatst vroeg iemand me: “Hoe kom je daar nou weer bij?” En hoe hard denkend ook, ik kon het eigenlijk niet meer achterhalen. Maar wat ik wel weet is dat ik morgen (ja morgen!) niet mijn rondje Roffa loop, maar aan de start sta van een 10 kilometer trail run op de Mont Blanc!

Lekker enthousiast
Hoe dat zo gekomen is weet ik dus eigenlijk niet meer. Wat ik wel weet is dat mijn eigen enthousiasme, in dit geval in combinatie met dat van Joanne en Tjeerd en Geranne, soms leidt tot wilde plannen. Als ik me niet vergis was Tjeerd eigenlijk de aanstichter (kan ik toch iemand de schuld geven als ik het zwaar heb daar bovenop die berg ;-)) en had ik voordat ik het wist ineens twee startbewijzen besteld. Eentje voor mezelf en eentje voor Joanne. En dus lopen wij met zijn vieren morgen vanuit Chamonix de berg op. En hopelijk ook weer ergens af!

Leuk, leuk, leuk!
Of het allemaal verstandig is zo middenin mijn triatlon voorbereidingen voor de Olympische afstand in Rotterdam? Of ik optimaal voorbereid ben met weliswaar veel zwemkilometers en CrossFit-uren maar wat minder loopkilometers? Of mijn loopkilometers die uitsluitend op asfalt plaatsvonden de afgelopen tijd me gaan helpen? Waarschijnlijk is het antwoord hartstikke ‘nee’, maar weet je wat? Ik weet misschien niet meer hoe het er zo van gekomen is, maar ik weet wel dat ik het ontzettend leuk vind. En dat is nu exact de reden om aan dit mini-avontuurtje te beginnen. De afstand is te overzien, de omgeving is waarschijnlijk prachtig en het gezelschap is zeker weten goed. Kan niet mis gaan toch?

Een goede voorbereiding…
Je kent me inmiddels een beetje hè, dus ik pak het dan wel goed aan… Ik bezocht de nieuwe Asics Flagship store in Amsterdam voor heuse trail schoenen. Daar hebben ze niet alleen de grootste collectie aan Asics gear maar krijg je ook advies op maat. Het belangrijkste attribuut is daarmee in the pocket, of liever gezegd, on the feet! Check. Ik kocht allerlei nieuwe hoofdbedekkingen om mijn bol te beschermen tegen de zon, van petjes tot banden tot een zonneklep – je kunt maar genoeg keuze hebben… Check! Ik bestelde een nieuw running shirt met mijn geliefde Rotterdam erop. Check. En mijn compressiekousen liggen gewassen en gesteven klaar. Check! Dat ik me (bewust!) nog niet verdiept heb in de route laat ik voor de volledigheid even achterwege, oké?

Savoie Mont Blanc
Ik verruil mijn rondjes door Rotterdam dus even voor een andere ronde, off we go! Wat er allemaal te beleven is in het gebied Savoie Mont Blanc ga ik de komende dagen ontdekken. Ik hoop dat er naast het hardlopen nog wat tijd overblijft voor een plons in een blauw bergmeer en een hike met weidse uitzichten. Of dat zo is lees je vast binnenkort. Wish me luck!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Meer travel & sport:
10 dingen die je moet checken als je op reis gaat
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.