Ga jij op outdoor avontuur in Twente?

Weet je nog dat ik een dag in Twente was? Ik beleefde een geweldig outdoor avontuur! Mountainbiken, quad rijden, kajakken én naar grote hoogte klimmen, het was me een dagje wel. Maar denk nou niet dat dit de enige outdoor activiteiten zijn die je in Twente kunt beleven! Er is nog veel meer te beleven. Daarom nog wat extra tips voor toffe outdoor activiteiten. Ga jij op outdoor avontuur? Dit kun je er zoals ook nog doen!

#1 Wandelen
Gelukkig zit wandelen al lang niet meer in het verdomhoekje als het gaat om sportieve activiteit. Steeds meer jongeren, maar bijvoorbeeld ook gezinnen, zien in dat het een geweldig leuke, actieve en toch ook uitdagende activiteit kan zijn. Je vindt in Twente een uitgebreid routenetwerk met meer dan 3.000 (!) kilometer aan wandelpaden. Genoeg te ontdekken dus! En ook voor een echt meerdaagse hike kun je er terecht, ofwel zelfstandig ofwel bij één van de vele wandelvierdaagses die er zijn. Heb je mooi een excuus om een leuke accomodatie uit te zoeken! ;-)

#2 Survival running
Heb je toch wat meer ‘the need for speed’ en zin in klimmen, klauteren en vies worden? Ik heb versteld gestaan van de grootte van de survival running community de keren dat ik in Twente was! Er zijn niet alleen ruim voldoende mogelijkheden in de natuur om daar te trainen, maar al evenveel groepen die zich in het zweet werken om zich voor te bereiden op een nieuwe survival run of wedstrijd. Van trailrunning tot letterlijk met je nek in de drek kun je er terecht, er is werkelijk voor ieder wat wils.

#3 Suppen
Ja, soms is het jammer dat de Nederlandse winters te koud zijn om je nog op het water te begeven. Maar… Zelfs op een winterse dag, met een goed zonnetje en geschikte kleding, kun je prima vertoeven op een SUP board in de Twentse wateren. Het is wat minder inspannend dan kajakken (tenzij je gaat racen natuurlijk ;-)) en geeft je de mogelijkheid om heerlijk ontspannen (maar toch actief!) van de natuur en het gezelschap te genieten. Sup’s up!

#4 Paardrijden
Ik zat pas 1x in mijn leven op een paard, maar een tocht door de natuur te paard staat nog steeds op mijn to do list. Wat dacht je van een buitenrit door de heuvels bij Markelo? Of een rit in de omgeving van Tubbergen en Haaksbergen waar je het meeste uitgebreide routenetwerk van Nederland vindt? Ik moet het rijden eerst nog beter onder de knie krijgen, maar als je kunt rijden… Nou dan wist ik het wel!

#5 Paintball 
“Ja dat kan toch overal” zal je misschien denken? Maar geloof me dat bijna nergens het outdoor gebied zo natuurlijk en stoer is. Kids maak je helemaal blij met een potje lasergame of paintball. Je rent snel naar de bosjes en vanachter je struik speur je naar de tegenstander voor een schot in de roos. Niets leukers dan kinderen en ouders tegen elkaar natuurlijk! Wie gaat er mee voor een potje vol avontuur en competitie?

#6 Fietsen
Kijk, MTB’en en door Dé kuil scheuren is supervet, maar ook best pittig! Wil je dus een tandje minder of ben je bijvoorbeeld met ouderen óf jongeren? Dan is een ‘gewone’ tocht op de fiets natuurlijk een prima alternatief. En aan de omgeving doet het niets onder, want ook op de gewone fiets ontdek je dat Twente adembenemend mooi is. In het najaar kun je er nog heerlijk tussenuit. Oh en als een van je andere hobby’s eten is dan zit je helemaal goed. Want tijdens de FeelFood routes ontdek je de lekkerste streekproducten. Kijk, dat is nu nog eens iets om voor te fietsen! ;-)

Op de website van Twente vind je echt alle activiteiten die je er kunt ondernemen. Voor welke outdoor activiteit in Twente ben jij wel te porren?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Twente!

Meer travel:
Een outdoor dag in Twente!
Food hotspots Kopenhagen
Belo Alentejo! 5 redenen waarom je naar de Alentejo wilt
10 dingen die je moet checken als je op reis gaat
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.