Paprika grillen doe je gemakkelijk zelf

Koop jij altijd zo’n potje gegrilde paprika’s? Lekker makkelijk en supersnel natuurlijk. Maar wist je dat het nóg lekkerder is als je het zelf paprika’s grilt en dat het supersimpel is?! Als je dit eenmaal een keer zelf hebt gedaan, koop je nooit meer een potje. Beloofd! Bovendien kun je ook paprika’s gebruiken die bijna weg moeten, dus het is een ideale manier om restjes op te maken. Paprika grillen doe je zo!

Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de paprika’s in zijn geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze (zonder olie) de oven in op het hoogst mogelijke niveau. Rooster ze gaar totdat het vel goed bruin (bijna zwart!) is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van je oven, bij ons gaan ze er zo’n 40 minuutjes in en draaien we ze 10 minuten voor het einde nog even om.

Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een druk-en-sluit-zak. Laat ze in deze zak rustig afkoelen. Zijn ze afgekoeld? Dan kun je nu heel eenvoudig het vel van de paprika’s trekken met je handen. Snijd ze daarna open en verwijder alle zaadlijsten. Klaar is je gegrilde paprika! Heerlijk in een salade, door de pasta of verwerkt tot een lekkere spread. Grrrrrrrillen maar!

paprika grillen

Meer lekkers:
Koken in een kwartier: 10 lekkere eén gezonde recepten
Witlofsalade met fruit en hüttenkäse
Hartige boekweitpannenkoeken met spinazie en zalm
Eiwrap met spinazie, tomaat en feta
Courgette fritters
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *