Paprikasoep met amandelen

We love soup! Het is makkelijk, snel, lekker en je krijgt gelijk een flinke portie groente binnen. Trouwe lezers zien regelmatig soeprecepten voorbij komen en we hebben er weer eentje voor je. Deze keer: paprikasoep met amandelen. Een bijzondere maaltijdsoep, mmm!

Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes. Snijd de ui en pers de knoflook en fruit deze eerst in een scheut olijfolie totdat ze een beetje zacht en gekleurd zijn. Voeg alle andere groenten toe en laat het in de pan rustig 5 minuten sauteren terwijl je alles goed omschept. Voeg een snuf peper toe en de 2 theelepels gerookt paprikapoeder. Blus het geheel af met dashi bouillon totdat de groenten nét onder staan. Kook het geheel zo’n 20 minuutjes. Voeg de amandelen toe – hou er wat achter voor de garnering – en pureer de soep totdat deze glad en romig is. Pas de dikte van de soep aan naar je eigen smaak door meer dashi bouillon toe te voegen wanneer gewenst.

Breng de soep nog op smaak met een lekkere snuf peper, eventueel wat zout, en een paar achtergehouden amandelen.Houd je van echt pittig? Voeg dan nog een rood pepertje toe! Dan ben je verzekerd van een lekker heet soepje… Aan tafel!

Shopping list (voor 4 personen)
1 ui
2 wortels
2 preien
1 venkel
750-1000 gram rode paprika
3 teentjes knoflook
150 gram geroosterde amandelen
2 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
dashi bouillon (circa 1 – 1,5 l)
peper en eventueel extra zout
eventueel verse rode peper naar smaak
olijfolie

paprikasoep

Meer soep inspiratie:
Bloemkoolsoep met bonen
Pompoensoep met appel
Auberginesoep met kikkererwten
Pittige tomatensoep
Spruitjessoep met avocado
Zoete aardappelsoep

1 Comment

  • Ik vind paprikasoep altijd heel lekker, maar maak het altijd alleen met paprika of met tomaten. Deze variatie wil ik ook eens maken. Lijkt me erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *