Travel guide: Parijs in 1 dag

Stad van de liefde, het licht, de mode… Parijs heeft vele gezichten. En culy’s kunnen er hun hart ophalen. In restaurants krijg je echt niet alleen volle klassiekers op je bord, ook in het bourgondische Parijs zijn steeds meer healthy hotspots. Nog een voordeel van de cité d’amour: het is lekker dichtbij! Met de Thalys sta in je in 2,5 tot 3 uur in hartje Parijs. Je kunt dus zelfs een dagtrip plannen. Een aantal tips voor Parijs in 1 dag!

Ontbijt
Parijzenaars ontbijten anders dan wij. Neem je eigen healthy breakfast mee in de trein als je de croissant die je doopt in een cafe au lait liever overslaat. Bovendien, je zit al vroeg in de trein en hebt genoeg tijd om je fruitsalade, overnight oats of zelf gebakken bananenbrood op te eten. Bon voyage!

Vervoer
In Parijs reis je het snelst en makkelijkst met de metro. De metro brengt je werkelijk overal en rijdt zó frequent dat je slechts een paar minuten moet wachten op een aansluiting. Met een dagkaart reis je niet alleen snel, maar ook goedkoop. Zo kun je makkelijk en snel verschillende highlights en hotspots zien.

Cultuur
Je kunt Parijs bijna niet verlaten zonder een van de prachtige musea te bewonderen. Het is een heerlijke manier om de dag te starten en als je op tijd in Parijs arriveert is het ook nog niet zo druk. De keuze is reuze, het bekende Musée d’Orsay en het kleine maar mooie Musée de l’Orangerie zijn zeker een bezoekje waard als je de schilderijen van de meesters van vroeger wilt bewonderen. Je kunt natuurlijk ook voor een van de grote trekpleisters, het Louvre of Centre Pompidou, kiezen. Bedenk dan wel van te voren wat je gaat bekijken en hoe lang je wilt blijven, want je kunt je hier makkelijk een dag of langer vermaken.

Wandelen
Hoewel de metro je lekker rap van plek naar plek brengt, zie je wandelend meer van de stad. Wandel langs de Seine en stop bij een van de fijne plekjes en terrasjes om even bij te komen en van het zonnetje te genieten. De Jardins des Tuileries, Jardin du Luxembourg en Jardin des Plantes zijn prachtige parken waar je bijna vergeet dat je in een grote stad bent. Snuif het Franse leven op en kijk hoe oude Franse mannetjes met baret jeu de boules spelen.

Jardins des Tuileries

Fietsen
Er zijn de laatste jaren behoorlijk wat goede fietspaden aangelegd in Parijs en je verplaatst je snel terwijl je ook veel ziet van de stad. Overal zie je grijze fietsen van Vélib (Vélos Libres). Je hebt geen abonnement nodig en kunt als toerist met een dagkaart (of per uur) gebruik maken van deze fietsen.

Hardlopen
Als je het echt efficiënt wilt aanpakken ga je sightjoggen en boek je een Paris Running Tour. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een rondje lopen in één van de parken.

Zwemmen
Stadszwembad Joséphine Backer Piscine ligt in hartje Parijs, aan de rand van de Seine. Het is een openluchtbad dus ideaal voor een sportieve break op een warme dag!

Good food hotspot: Le Marais
In de gezellige wijk Le Marais vind je naast prachtige boutiques, oude boekwinkels en parfumhuizen, een aantal bio supermarkten, groentestalletjes, shops met handgemaakte jams en marmelades en gezonde hotspots. Bij Cafe Pinson geniet je in een soort huiskamer met uitzicht op de keuken van een heerlijke gezonde (en vegan) lunch. De bediening is vriendelijk en de gerechten smaken zo kleurrijk als ze eruit zien. Tip: de cappuccino met amandelmelk is délicieux.

Cafe Pinson

Cafe Pinson

Cafe Pinson

Cafe Pinson

 Cafe Pinson
6 Rue du Forez

Toe aan een vitamineshot? Bezoek Bob’s Juice Bar voor lekkere en gezonde sapjes.

Parijs_Bobs Juice Bar

Bob’s Juice Bar
15 Rue Lucien Sampaix

Marche Des Enfant Rouges is een foodmarket. Het gaat hier niet om het kleine aanbod van van etenswaren zoals fruit, groenten, vis en vlees, maar vooral om de eetstalletjes. Hier vind je gerechten uit alle hoeken van de wereld. Je haalt je eten af bij een kraam en schuift aan aan een van de kleine tafeltjes. Gezellig en betaalbaar!

Marches Des Enfants Rouges

Marches Des Enfants Rouges

Marche Des Enfants Rouges
39 Rue de Bretagne

Ga je liever voor het échte Franse eten? Kies dan voor een menu du jour bij een van de talloze Franse bistro’s of brasserieën in de wijk.

Boulangerie
Natuurlijk staat Frankrijk bekend om hun lekkere pain! In Parijs vind je op elke hoek van de straat een boulangerie waar je je tanden kunt zetten in de knapperigste baquettes. Maar ook Parijs doet mee aan de laatste ontwikkelingen: Chambelland Boulangerie en Helmut Newcake zijn glutenvrije bakkerijen. Er is trouwens ook een volledig glutenvrij restaurant: NOglu.

Voordat je het weet zit de dag er al weer op en staat de trein naar Nederland te wachten op Gare du Nord. Heb je maar 1 dag de tijd in Parijs dan draait het natuurlijk allemaal om keuzes maken. Kies een paar dingen die je echt wilt zien of doen en maak een plan. Heb je niet voldoende aan 1 dag? Dan heb je een prima excuus om nog een keertje terug te gaan. À bientôt Paris!

Le Marais

Marmelades in Le Marais

Cafe Pinson

 

Afbeelding header: hipparis.com

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.