Pasta met avocado roomsaus

Pasta en roomsaus. Comfort food voor velen. Niet zo gezond, maar dat kan ook anders! Met avocado als basis maak je in een handomdraai een gezonde roomsaus. Lekker én gezond dus. Met dit recept voor pasta met avocado roomsaus kun je eindeloos variëren. We maakten speltpasta met garnalen en courgette. Erg lekker na een pittige training!

Voor de saus blend je de avocado met de basilicum, het citroensap, de kwark (optioneel) en een goede snuf peper en zout helemaal glad. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel nog kruiden of extra peper en zout toe. Kook ondertussen de speltpasta gaar.

Snijd de courgette in blokjes en roerbak deze in de olie. Voeg de garnalen toe, de knoflook, citroenrasp, wat zout en een snuf chilipeper. Schep nog even kort om en voeg de saus toe aan het mengsel. Giet de pasta af en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar. Vul de borden en strooi er wat geraspte parmezaan over. Smullen!

Shopping list (voor 2 personen)
150 gram speltpasta
2 courgettes
250-300 gram garnalen
1 rijpe avocado
2 handen verse basilicum
1 el kwark (optioneel)
sap van een halve citroen
rasp van de schil van 1 citroen
peper & zout
olijfolie om in te bakken (of kokosolie)
chilipeper
parmezaanse kaas

De avocado roomsaus kun je helemaal naar je eigen smaak maken, bijvoorbeeld met zongedroogde tomaten of andere kruiden. Eet je geen pasta? De saus is ook heerlijk bij courgettepasta!

basilicum avocado citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *