Pasta met zalm, asperges, dorpertwtjes en avocado-roomsaus

Pasta met roomsaus is een ultiem bordje comfort food. Alleen niet altijd even gezond. We lieten in dit recept al zien dat het ook anders kan! Met avocado als basis maak je namelijk in een handomdraai een gezonde roomsaus. Met dit recept voor pasta met avocado roomsaus kun je eindeloos variëren. Dit keer maakten we pasta met zalm, groene asperges en doperwtjes, maar je kunt de zalm ook vervangen door gamba’s of kip en de groenten door bijvoorbeeld tomaatjes en champignons. Wil je liever een lichtere variant, dan kun je de speltpasta vervangen door courgettespaghetti. Zo stel je zelf je ideale pastamaaltijd samen!

Voor de roomsaus blend je de avocado met de basilicum, het citroensap, de kwark (optioneel) en een flinke snuf peper en zout helemaal glad met een staafmixer. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel extra kruiden en peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de asperges erover. Druppel een klein beetje olijfolie over de asperges en bestrooi met een snuf zeezout. Rooster de asperges zo’n 8 minuten in de oven. Kook ondertussen de speltpasta en doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de zalmsnippers toe en bak even mee. Giet de pasta en doperwten af en voeg toe. Schep alles door elkaar, doe de avocadosaus erbij en meng het geheel goed. Verdeel de pasta over de borden, leg de geroosterde asperges erop en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over. Enjoy!

Shoppinglist (voor 2 personen)
200 gram speltpasta
200 gram zalmsnippers
100 gram groene aspergetips
250 gram doperwtjes (uit de vriezer)
1 rijpe avocado
2 handen verse basilicum
1 sjalotje
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
1 el kwark (optioneel)
parmezaanse kaas
olijfolie of kokosolie
peper en zeezout

pasta met gezonde roomsaus

 

Ook lekker:
Pasta met gamba’s en avocado-roomsaus
Courgettepasta met geroosterde tomaatjes
Frittata met broccoli en zalm
Parelgort salade met linzen, champignons en aspergetips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *