Lekkere pastasalades voor bij de BBQ

Al wordt er maar een beetje mooi weer voorspeld, dan is het al gauw tijd om de barbecue naar buiten te halen! Want hoe heerlijk en gezellig is het om lekker buiten te genieten van slow food, het zonnetje en goede gesprekken?! Of je nu vlees en vis eet of liever alleen groenten en vega producten op de BBQ slingert, een salade is er áltijd lekker bij. Deze twee pastasalades voor bij de BBQ zijn makkelijk om te maken, en zitten vol lekkers. Enjoy!

Verfrissende orzosalade met venkel en appel
Orzo is een lekker lichte pastasoort. Hoewel traditioneel bedoeld om door de soep te doen, doet deze pasta het juist heel goed in een salade. In combinatie met fruit en venkel krijg je een heerlijk frisse en zomerse salade.

Bereiding
Kook de orzo gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Snijd in de tussentijd de venkel in flinterdunne reepjes (of rasp deze) en bewaar wat van het loof (het groen van de venkel) voor de garnering van de salade. Snijd ook de appels in kleine stukjes. Hak de olijven kleiner en meng de venkel, appel, olijven en afgekoelde pasta goed door elkaar. Maak een dressing van olijfolie en sinaasappel- en citroensap en hussel alles goed door. Voeg nog wat extra peper en zout en toe. Hak het venkelloof fijn en garneer de salade ermee. Brokkel de walnoten erover en klaar is je frisse orzo salade!

Shoppinglist (voor een flinke schaal pastasalade)
200 gram orzo
2 venkelknollen
2 appels
2 handjes zwarte olijven (bijvoorbeeld kalamata)
2 handjes walnoten
Voor de dressing:
Sap van 1/2 sinaasappel
Sap van 1/2 citroen
Scheut olijfolie
Peper & zout

Italiaanse pastasalade met courgette en zongedroogde tomaat
Groenten grillen in de oven is een ideale manier om makkelijk iets te bereiden en het zorgt dat jij je handen vrij hebt voor andere werkzaamheden aan het gerecht. Juist daarom is deze Italiaanse pastasalade een fluitje van een cent. En niet te vergeten: heel erg lekker!

Bereiding
Gril de paprika’s en de courgette in de oven. Dit kun je prima al van tevoren doen. Paprika’s gril je heel gemakkelijk zo. De courgettes snijd je in stukjes en gril je in 15 tot 20 minuutjes met wat olijfolie en peper en zout in de oven op ongeveer 180 graden. Kook de pasta en spoel deze goed af met koud water. Laat verder afkoelen. Snijd de tomaatjes en paprika’s in stukjes en snijd het grootste deel van de basilicum fijn. Hussel alles goed door elkaar en voeg een lekkere scheur olijfolie en wat peper en zout toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en voeg ook deze (afgekoeld) toe aan de salade. Maak het geheel af met wat extra basilicum en steek de bbq maar vast aan!

Shoppinglist (voor een flinke schaal pastasalade)
250 gram (volkoren of spelt) pasta
2 courgettes
3 paprika’s
2 flinke handen basilicum
1 potje zongedroogde tomaten
pijnboompitten
olijfolie
peper & zout

pastasalades

Meer frisse salades:
Groene salade met feta en munt
Salade met witlof, bietjes, sinaasappel en avocado
Witlofsalade met peer, blauwe kaas en walnoten
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *