Pittige pompoensoep

Het grootste voordeel van herfst? Pompoen! Op een echte herfstdag smaakt niks zo goed als een kom pompoensoep. Deze pittige pompoensoep is echt heerlijk. Het recept is goed voor 4 porties. Soep over? Laat even afkoelen en zet in de koelkast. Lekker voor morgen bij de lunch.

Hak de ui en knoflook fijn en snijd de pompoen (ongeschild) in grove stukken. Fruit de ui en knoflook in een pan op laag vuur. Voeg de blokjes pompoen toe. Strooi er wat paprikapoeder over en schep om. Bak de pompoen even mee en voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden. Snijd 2 cm van de verse gember en rasp fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de gember toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de chilivlokken. Schep de soep in diepe borden of kommen, kruip voor de open haard of kachel en smullen maar!

Shoppinglist
1 pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
verse gember
paprikapoeder
chilivlokken uit de molen
olijfolie

Pompoensoep3

pompoensoep1

Pompoensoep4

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *