Pittige tomatensoep

We koken elke week een pan soep. Een makkelijke én gezonde maaltijd en leftovers bewaren we voor de lunch. Deze pittige tomatensoep is een van onze favorieten. Doordat je de tomaten eerst roostert met Pimentón (geroosterd parikapoeder) krijgt dit soepje een rokerige en pikante smaak. Lekker!

Verwarm de oven voor op 180˚C en leg de tomaten en rode paprika op een bakplaat. Strooi er een theelepel pimentón over en besprenkel met olijfolie. Rooster de groente 20-30 minuten in de oven. Fruit de ui en knoflook in olijfolie en voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe. Bak even mee en voeg de tomaten, paprika en bouillon toe en breng aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen. Doe de basilicum erbij en pureer alles tot een mooie gladde soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Aan tafel!

Shoppinglist
500 g trostomaten, in plakken gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blikje tomatenpuree
1 l groentebouillon
1 flinke hand verse basilicum
Pimentón (geroosterd paprikapoeder, te koop bij o.a. Oil & Vinegar en Dille & Kamille)
Italiaanse kruiden
olijfolie
peper en zout

tomatensoep

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *