Pizza wrap

We all love pizza! Toch? Zo’n heerlijk hartig puntje pizza op z’n tijd, hmmm. Maar pizza valt wel behoorlijk zwaar op de maag en is door het deeg en het vaak overvloedige beleg niet al te gezond. Zo af en toe niets mis mee, maar je kunt ook prima een gezondere variant maken. Zo deelden we eerder al de bloemkoolpizza. Maar met deze pizza wrap wordt het wel héél gemakkelijk. In een mum van tijd zet je een heerlijke pizza op tafel. Licht, veel gezonder en lekker voor de lunch of als borrelhap!

Verwarm je oven vast voor op 220°C. Roer de tomatensaus en tomatenpuree, samen met de Italiaanse kruiden en een snuf peper, door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de wrap erop.

Bestrijk de wrap met de saus (niet te dik!) en beleg de rest van de wrap met de ingrediënten naar keuze. Wij kozen voor tomaat, paprika, gegrilde aubergine en mozzarella, maar je kunt eindeloos variëren. Wat dacht je van tonijn, zongedroogde tomaatjes, olijven, wat parmezaan… Nou goed, laat je fantasie de vrije loop!

Schuif de wrap zo’n 12 tot 15 minuutjes de oven in. Let er wel een beetje op, want het kan ineens hard gaan. Als je wrap een beetje bruin begint te kleuren en de ingrediënten er goed warm (of in geval van kaas: gesmolten) uitzien, dan is je pizza wrap klaar!

Als je veel ‘natte’  ingrediënten gebruikt dan zal je wrap een beetje zacht blijven. Maar kies je voor een wat drogere topping, dan haal je een heerlijk knapperig pizzaatje uit de oven. Bestrooi nog met wat peper en een klein snufje zout, wat verse basilicum en een hand rucola. Buon appetito!

Shopping list (voor 1 pizza wrap)
1 volkoren wrap
1 el tomatensaus
2 el tomatenpuree
gemengde Italiaanse kruiden
topping naar keuze bijvoorbeeld:
een paar reepjes paprika
4 kleine tomaatjes in stukjes
3 plakjes gegrilde aubergine (handig als je nog wat over hebt van deze Italiaanse maaltijd!)
2/3 dunne plakjes mozzarella
verse basilicum
rucola
peper & zout

pizza wrap

pizza wrap

Meer lunch inspiratie:
Oosterse omelet met shiitake en taugé
Boerenkool frittata met tomaat en parmezaan
Courgette fritters
Discosoep
Supersimpele slabootjes

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *