Zo haal je meer uit je plank

De plank is een van de meest effectieve oefeningen voor een sterke core, maar dat wist je vast! Het is zelfs een full-body exercise, want ook je armen, schouders en benen worden aan het werk gezet. Ben je toe aan wat afwisseling en een nieuwe uitdaging? Met een kleine aanpassing breng je je plank naar de next level en daag je jezelf nog meer uit.

1. Stop met bidden.
Als je je handen in elkaar vouwt als je een lage plank doet, maak je de oefening makkelijker voor je buikspieren en die wil je nu juist aan het werk zetten! Steun op je ellebogen en leg je onderarmen naar voren met je handen plat op de grond. Met je armen, schouders, rug en benen vorm je een mooie rechte lijn.

2. Draai je handen om.
Draai je handen eens met de palmen omhoog als je de volgende keer een lage plank doet. Je daagt dan niet alleen je armspieren uit om harder te werken, maar ook je core. En dat voel je! Let ook in deze houding erop dat je je onderarmen naast elkaar houdt terwijl je met de rest van je lichaam een rechte lijn vormt.

3. Walk your plank.
Deze oefening is een combinatie van een lage plank, push-up en hoge plank en zet je armen en core flink aan het werk. Begin in een lage plank. Zet je rechterhand op de grond en druk jezelf omhoog terwijl je je linkerhand bijzet. Je staat nu in een hoge plank. Leg je rechteronderarm weer neer en vervolgens je linkeronderarm zodat je weer op beide onderarmen steunt en in een lage plank staat. Herhaal 10-12 keer en doe dan nog een set die je begint met je linkerarm.

4. Gebruik een bal.

Rust met je onderarmen op een stability ball, zo daag je je core nog meer uit! Of ga in een hoge plank staan terwijl je met je onderbenen op de bal rust. Eitje? Doe een knee tuck! Ga in een hoge plank staan en rust met je voeten en enkels op de bal. Beweeg nu met je knieën richting je kin zodat de bal naar voren rolt. Strek je benen weer tot je in uitgangspositie staat. Herhaal 15-20 keer en bouw op naar 3 sets.

5. Voeg een variatie toe.
Toe aan een grotere uitdaging? Doe een duo plank met je workout buddy, da’s gewoon fun! Of probeer een van deze uitdagende plank variaties eens! 

 

plank

Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.