Plenty More – Yotam Ottolenghi

Na het succes van Plenty van Yotam Ottolenghi kon het bijna niet uitblijven… Er is een Plenty More! Vanaf de aankondiging van het vervolgboek keken we er reikhalzend naar uit en ook deze keer stelt de groentetovenaar niet teleur. Wij doken de keuken in!

Het boek heeft – zoals je kunt verwachten na Plenty – groenten in de hoofdrol. De indeling is niet gemaakt op soort groente, maar op bereidingswijze. En dat is eigenlijk best wel handig. Terwijl we door het boek bladeren loopt het water ons in de mond. Niet in de laatste plaats door de prachtige en kleurrijke foto’s die in het boek zijn opgenomen.

Niet bij alle gerechten staat een foto en soms – en dat vinden wij dan weer grappig – is dat omdat het gerecht volgens Ottolenghi simpelweg niet fotowaardig is. In ieder geval staat onze coocking wish list weer vol met allerlei recepten die we willen gaan maken. Want het zijn vooral de combinaties, verse kruiden en verfijnde smaken die de gerechten zo bijzonder maken. Wij maakten de ovenschotel van orzo met mozzarella en oregano. Vol groenten natuurlijk en vooral vol smaak. Recept geslaagd!

Je moet er meestal wel wat tijd voor uittrekken om à la Ottolenghi te koken, maar dat blijken de culinaire uitspattingen zeker waard. Wel gebruikt hij voor een aantal recepten suiker om de gerechten te zoeten of karamelliseren. De suiker laten wij soms achterwege of vervangen we – als het gerecht echt om de zoetigheid vraagt – door honing of agavesiroop.

De Israëlische chef-kok die al sinds 2006 de ‘The New Vege­ta­ri­an’-column in The Guardian schrijft, steekt zijn liefde voor groenten niet onder stoelen of banken. De groenteliefhebber wordt dan ook volledig tevreden gesteld met Plenty More. Maar als je denkt dat je alleen de échte vegetariërs een plezier doet met de gerechten van Ottolenghi dan heb je het mis. Door de smaaksensatie overtuig je ook carnivoren van de diversiteit en mogelijkheden van groente!

Plenty More
Yotam Ottolenghi
Fontaine Uitgevers
€ 29,95
Te bestellen via bol.com

DSC_4962

DSC_4958

DSC_4969

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.