Pompoen chiapudding

Dit heerlijke ontbijtrecept voor een pompoen chiapudding kregen we van Claartje van Foodness en staat in haar nieuwe e-book FOODNESS FASTFOOD: 25 gezonde, snelle & makkelijke recepten. Alle recepten in dit toffe e-book zet je binnen 20 minuten op tafel. Allemaal superpraktisch en superlekker!

Het fijne van chiapudding is dat je het ’s avonds bereidt zodat de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje op je staat te wachten in de koelkast. En het is je vast al opgevallen, wij zijn dol op pompoen, dus voor deze chiapudding springen we graag ons bed uit.

In de VS wordt pompoen vaak in zoete gerechten gebruikt. Terecht, want pompoen is een ideale kandidaat als je graag groente wil toevoegen aan je ontbijt of toetje. De basis van het recept is pompoenpuree. Kun je in jouw supermarkt geen pompoenpuree krijgen? Dan kun je die makkelijk zelf maken. Kook de pompoen in 15 minuten gaar en maak er met een pureestamper of staafmixer puree van. De puree die je niet direct gebruikt kun je invriezen, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm, dan kun je gewoon een paar blokjes ontdooien als je dit ontbijtje opnieuw gaat maken. Of je pureert niet alle pompoen en bewaart bijvoorbeeld wat blokjes voor je lunch. Wat pompoen apart houden voor dit ontbijt als je pompoensoep maakt kan natuurlijk ook.

Meng alle ingrediënten in een kom tot je een mooie puree hebt. Je kunt hier eventueel een staafmixer of keukenmachine voor gebruiken. Zet je pompoen chiapudding in de koelkast en laat minimaal een uur staan, maar liever een hele nacht. Hier wordt je pudding dikker van, omdat de chiazaden vocht uit de puree opnemen. Hak de amandelen, rozijnen en cacao nibs fijn tot je een crumble krijgt die je vlak voor het serveren over je pudding strooit. Het is ook leuk om er laagjes van te maken in een doorzichtig glas, dus: chiapudding, crumble, eventueel een laagje banaan, chiapuding, crumble. Hmm!

Shoppinglist
(voor 2 personen)
200 gram pompoenpuree (of een verse pompoen of pompoenblokjes)
120 ml rijstmelk
3 el chiazaad
2 el kokosbloesemsuiker
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl geraspte gember
snuf nootmuskaatpoeder
handje amandelen (ongezouten en ongebrand)
handje rozijnen
handje cacaonibs

 

Tip van Claartje van Foodness: als je niet van pompoen houdt of als het daar niet het seizoen voor is, dan kun je ook zoete aardappel gebruiken. Kook ze en maak er aardappelpuree van en gebruik die zoals de pompoenpuree in dit recept.

Wel dol op pompoen? Kijk hier voor meer recepten. En kijk voor een ander lekker chiapudding recept (met banaan en blauwe bessen) hier.

Het e-book FOODNESS FASTFOOD: 25 gezonde, snelle & makkelijke recepten kost € 8,95 en kun je hier bestellen.
chiapudding
chiapudding
Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *