Pompoen schillen? 3 tips!

Het is geen geheim, wij lusten wel pap van pompoen! Geroosterd uit de oven, in curry’s of ontbijt, als soep of in de smoothie, we love it all! Er is alleen één minpuntje aan deze favoriete groente… Het schillen! Hoewel het een workout op zich is (en dus misschien als voordeel zou mogen tellen), is het gewoon eigenlijk een rotklus en moet je maar al te goed oppassen dat je jezelf niet bezeert met een scherp schilapparaat of mes. Heb jij er ook zo’n hekel aan om de pompoen te schillen? Met deze drie tips wordt het een eitje!

De oven
Snijd de pompoen in grote parten met een groot en scherp mes en leg deze 20 minuutjes in de oven op 200 graden. Laat na het bakken de parten even afkoelen. Daarna haal je met gemak de schil eraf met een mes en ook de pitten nu eenvoudig te verwijderen met een lepel. Easy does it!

Koken
Doe de pompoen in zijn geheel (ja in zijn geheel!) in een pan met kokend water en laat ‘m 10 minuten zachtjes koken. Giet af, haal de pompoen uit de pan en laat deze heel even afkoelen zodat je je vingers niet meer brandt. De pompoen is zacht en nog een beetje warm en hoppa, schillen en snijden gaat nu ineens een stuk gemakkelijker!

De magnetron
De snelle methode, maar niet de meest veilige… Prik of snijd behoorlijk wat gaatjes in de pompoen en doe deze in zijn geheel 1 tot 2 minuten op vol vermogen erin. Op deze manier wordt de pompoen ook zachter en schil en snijd je ‘m veel gemakkelijker. Als je niet voldoende gaatjes prikt, dan kan de pompoen ‘ontploffen’ dus wees voorzichtig met deze methode!

Heb je een bio pompoen, dan kun je de schil ook gewoon lekker laten zitten en opeten. Maar wil je de pompoen toch graag schillen, dan gaan deze drie trucjes je een hoop gemak brengen!

Wat is jouw favoriete pompoengerecht?

Pompoensoep3

Lekkere pompoenrecepten:
Chiapudding met pompoen
Pompoensoep met appel
Pompoenburger
Pompoenbrood
Salade met pompoen en pastinaak

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.