Pompoenbrood

We noemen het brood, maar eigenlijk lijkt pompoenbrood qua structuur meer op cake. Pumkin bread is erg populair in Amerika en wordt vaak met Halloween en Thanksgiving gegeten. Dit gezonde pompoenbrood is suiker- en glutenvrij, vult goed en is lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Je kunt het brood ook prima invriezen.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Maak de pompoen schoon en snijd in stukken. Voor dit recept heb je zo’n 200 gram nodig. De overige pompoen kun je mee roosteren en bewaren voor je lunch voor de volgende dag of een heerlijke quinoa schotelsmoothie of soep.

Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijf- of kokosolie. Rooster de pompoen in zo’n 30 minuten gaar in de oven. Doe de pompoen met de vanille, eieren, kokosolie in een blender en mix alles fijn. Vet een brood- of cakevorm in of bedek met bakpapier. Schenk de inhoud van de blender leeg in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng alles goed en giet het mengsel in de vorm. Garneer met een klein handje pompoenpitten. Bak het pompoenbrood zo’n 50 tot 55 minuten in de oven. Check met een cocktailprikker of het brood gaar is.

Laat het pompoenbrood afkoelen en bewaar in de koelkast. Het brood is lekker smeuïg en zo al heerlijk, maar smaakt ook goed met notenboter of rauwe honing.

Shoppinglist 
200 gram geroosterde pompoen
250 gram amandelmeel
3 eieren
2 el lijnzaad
3-4 el pompoenpitten
vanille (2 tl vanille extact of ongezoet vanille poeder, of merg uit 1 vanillestokje)
2 handjes pecannoten, fijngehakt
2 el gesmolten kokosolie
2 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl kaneel
1 tl zeezout

Kijk hier voor meer heerlijke recepten met pompoen.

pompoenbrood

pompoenbrood

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *