Pompoensoep met appel

We houden van pompoensoep: een dampend bord pumpkin goodness als het buiten koud en donker is. We vonden het weer eens tijd voor een nieuwe variatie: pompoensoep met appel. Lekker zoet, dus de kids eten graag mee.

Schil en snijd de pompoen, appel en ui. Fruit het sjalotje in een beetje kokosolie en voeg wat chilipeper toe. Eten er kinderen mee? Go easy on the chili! Voeg ook een snuf nootmuskaat en een flinke snuf kaneel toe. In plaats van kaneelpoeder kun je ook een kaneelstokje mee laten koken, dat doe je erbij als de bouillon in de pan gaat.

Voeg de pompoen en appel toe, schep even om en zet het geheel nét onder met bouillon. Kook zo’n 20 minuten totdat de pompoen en appel lekker zacht zijn. Haal eventueel het kaneelstokje uit de pan en pureer met een staafmixer het pompoen-appel-mengsel tot een gladde soep. Proef of er nog kaneel of nootmuskaat bij moet, en voeg eventueel nog wat zwarte peper toe. Lekker met pompoenpitten en amandelen. Eet ze!

Shoppinglist (voor 4 personen)
1 flespompoen
1 sjalot
2 zoete appels
groentebouillon
kaneelpoeder (of een kaneelstokje)
nootmuskaat
chilipeper
zwarte peper
kokosolie
pompoenpitten en amandelen (voor de garnering)

Maak je minder en heb je pompoen over? Maak een lekker pompoenbrood, een smoothie of een pumpkin chai latte.

pompoensoep met appel

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *